13 Temmuz 2015 Pazartesi

Kayseri Mantısı Nasıl Yapılır


     
       Blogda mevcut olan kayseri mantısı tarifimi anlatım eksikliklerinden dolayı tekrardan güncelledim. Buyurun birde böyle bakın :))
       Ayrıca bu gece Kadir Gecesi Allah dualarımızı kabul etsin. Geçmiş ve gelecek günahlarımızı bağışlasın inşallah. Hepinizede Hayırlı Ramazanlar Diliyorum.

Kayseri Mantısı İçin Gereken Malzemeler
  • 3 su bardağı un
  • 1 yumurta
  • 1 tatlıkaşığı tuz
  • 1 su bardağı su
Kıymalı Harç İçin Gerken Malzemeler:
  • 250 gr kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • Tuz, 
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber
  • Kuru reyhan
Sosu İçin
  • 2 çorba kaşığı tereyağ
  • Yarım fincan sıvıyağ
  • 2 yemek kaşığı salça
  • Kırmızı tozbiber
  • Karabiber
  • Tuz
Kayseri Mantısı Nasıl Yapılır
  • Hamuru yoğuracağımız kaba unu boşaltalım. Ortasını havuz gibi açıp yumurtayı,tuzu ve suyu yavaş yavaş ilave ederek yoğuralım.
  • Hamurumuz ne kadar sert oursa mantılarımız o kadar güzel olacaktır bunu unutmayalım ve suyunu azar azar ekleyelim.
  • Yoğurma işlemi bittikten sonra hamuru beze yapıp bir poşete koyarak dinlendirelim.
  • Soğanı çok ince olacak şekilde doğrayalım (Eğer rende yada robot kullanırsak suyunu mutlaka bir bez ile sıkalım) kıyma ve baharatlarla birlikte yoğuralım.
  • Dinlenen hamuru ince olacak şekilde açalım önce ikiye sonra dörde katlayarak minik kareler şeklinde keselim.
  • iç harcımızdan ortalarına koyarak resimdeki gibi kapatalım.
  • Kayseri mantısının orjinal hali budur ama siz isterseniz 4 ucunu  ortada birleştirebilirsiniz.
  • Hepsi bittikten sonra tencereye bol su koyup kaynatalım. Kaynayan suya biraz tuz atıp mantıları ekleyelim.Arada karıştırarak 10-15 dk kadar pişirelim ve piştikten sonra hafif sulu kalacak şekilde süzelim
  • Sos için ayrı bir tavada tereyağını eritelim salça be baharatları ekleyelim pişen  mantımıza ilave edelim. (sostan  üzerine gezdirmek için bir iki kaşık ayıralım)
  • Servis tabağına alıp üzerine sarımsaklı yoğurt  ve sos gezdirelim. pulbiber nane yada sumakla arzuya göre servis yapalım
  • Afiyet olsun...

2 yorum:

KoRe FeNoMeNi dedi ki...

ay ne canım çekti, işin içinde yoğurt olunca enfes tatlar ortaya çıkıyor ama kayseri mantısıda bir başka güzel, ellerinize sağlık, leziz gözüküyor ;) bu arada bloguma beklerim, takipteyim ;)
http://korefenomeni.blogspot.com.tr/

seolara dedi ki...

Harika paylaşımlarınızı ilgi ile takip ediyorum. Başarılarınızın devamını dilerim.

Cafe Malzemeleri
Endüstriyel Mutfak Malzemeleri
Etsiz Çiğ Köfte Tarifi
Patatesli Börek Tarifi
Mercimek Köftesi Tarifi
Biber Dolması Tarifi