3 Temmuz 2015 Cuma

Çilek Reçeli Nasıl yapılır

 Çilek Reçeli İçin Gerekli Malzemeler
  • 1 kilo çilek
  • 1 kilo tozşeker
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • 2-3 parça limon tuzu

 Çilek Reçeli Nasıl Yapılır
  • Çilekler in saplarını ayıklayıp bol suyla yıkayalım
  • Tencereye koyup üzerine toz şekeri dökelim ve karıştırmadan ağzını kapatıp şeker eriyene kadar oda sıcaklığında bekletelim (1 gece) 
  • Ertesi gün ocağa alıp altını yakalım
  • Kaynamaya başlayınca içerisine tereyağını ilave edelim. Tereyağı hem parlak görünmesini sağlayacak hemde kaynarken köpük oluşmasını engelleyecektir. 
  • Orta dereceli ateşte 20-25 dk kaynatalım ve limon tuzunu ekleyip 2-3 dakka sonra kapatalım.
  • Sıcakken kavanozda doldurup ağzını sıkıca kapatıp ters çevirelim. 
  • Soğuyunca servise hazırdır
  • Bu şekilde reçelinizi uzun birsüre saklayabilirsiniz. 
  • Afiyet olsun. 



Hiç yorum yok: