Çilek Reçeli İçin Gerekli Malzemeler
Çilek Reçeli Nasıl Yapılır
- 1 kilo çilek
- 1 kilo tozşeker
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- 2-3 parça limon tuzu
Çilek Reçeli Nasıl Yapılır
- Çilekler in saplarını ayıklayıp bol suyla yıkayalım
- Tencereye koyup üzerine toz şekeri dökelim ve karıştırmadan ağzını kapatıp şeker eriyene kadar oda sıcaklığında bekletelim (1 gece)
- Ertesi gün ocağa alıp altını yakalım
- Kaynamaya başlayınca içerisine tereyağını ilave edelim. Tereyağı hem parlak görünmesini sağlayacak hemde kaynarken köpük oluşmasını engelleyecektir.
- Orta dereceli ateşte 20-25 dk kaynatalım ve limon tuzunu ekleyip 2-3 dakka sonra kapatalım.
- Sıcakken kavanozda doldurup ağzını sıkıca kapatıp ters çevirelim.
- Soğuyunca servise hazırdır
- Bu şekilde reçelinizi uzun birsüre saklayabilirsiniz.
- Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder