Merhaba arkadaşlar. Mis gibi bir tatlıyla geldim. Halka tatlısı kıvam ve şekilde olarak istediğim gibi oldu. Ama nedense tam o istediğim çıtırlığı yakalayamadım. Yinede tadı nefisti.. Bu tarifle yapan ve deneyen bir bilgisi olan varsa benide bilgilendirsin lütfen..
Halka Tatlısı için gereken malzemeler
- 50 gr margarin
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı irmik
- 1 tatlı kaşığı nişasta
- 3 yumurta
Şerbeti İçin gereken malzemeler
2 su bardağı tozşeker
1,5 su bardağı su
2 damla limon suyu
Halka Tatlısı Nasıl Yapılır
- İlk önce şerbeti hazırlayıp soğutalım.
- Şerbetin bayağı koyu kıvamlı olması gerekiyor.
- Daha sonra suyu ve margarini tencereye alıp kaynatalım.
- Kaynayan suya unu ve tuzu ilave edip, 5 -6 dk. bu şekilde karıştırarak pişirelim.
- Altını kapatıp biraz ılımasını bekleyelim.
- İçerisine 1 tatlı kaşığı irmik ve 1 tatlı kaşığı nişasta ekleyerek mikserin hamur yoğurma ucuyla çırpalım.
- Yumurtaları bu hamura teker teker kıralım. (Hepsi birden kırılırsa kıvamı yakalayamayız).
- Çırpmaya devam edelim. diğer yumurtalarıda tek tek kırıp çırpalım.
- Hamur kolay şekil alabilecek şekilde akışkan olmalı.
- Hamuru krema sıkma torbasına alarak, soğuk yağın içerisine halka şeklinde sıkalım.
- Yağın altını yakarak arkalı önlü nar gibi oluncaya kadar kızartalım.
- Kızaran tatlıları havlu kağıt üzerine alalım ve soğuk şerbetin içine atıp, şöyle bir çevirip fazla bekletmeden hemen alalım.
- Bu arada tatlıların ikinci postası için yağımız biraz soğumuş olacak onlarıda kızartıp aynı işlemi uygulayalım.
- Tatlımız servise hazır.
- Afiyet olsun..
14 yorum:
Ellerine sağlık canım, nefis olmuş halka tatlısını çok severim.Sevgiler:))
çok başarılı ellerinize sağlık
sevgiler
Canım nefis olmuş çok severim ellerine sağlık sevgiler...
elıne sağlık cok severım
Goruntu muhtesem ve kusursuz gorunuyor. Tadindan hic suphem yok. Ellerine saglik canim :)
Hiç yapmadım Çok başarılı olmuş Ellerine sağlık haticecim.
Sevgiler
Şerbetli tatlıları çok severim
Çok güzel görünüyor
Bu tatlıyı hiç yapmamış olmamakla birlikte bu tarz tatlıların çıtır olmasının içinde bulunan yağın miktarıyla alakalı olduğunu düşünüyorum.Fikir sadece:)
Ellerinize sağlık
Sevgiler:)
Ellerine sağlık canım nefis görünüyor..
Bende hic denemedim arkadasim ama goruntusu harika.. ellerine saglik...
Sokaklarda satılırdı eskiden adına da ballıballı denirdi harika yapmışsınız eline sağlık canım
Ellerine sağlık şekerim..Ne güzel kızarmışlar..
Harika görünüyorlar.Çok severim, kesinlikle deneyeceğim.Ellerinize sağlık.Sevgiler
Elinize sağlık zor bir tatlı ama siz çok güzel yapmışsınız tebrikler..Banada beklerim güzel paylaşımlar dileğiyle..http://www.mutfaksevgisi.com/
Ellerinize sağlık yanlız bu tarif daha çok tulumba tatlısının tarifine benziyor halka tatlısında benim bildiğim tencerede su ve yağ olayı yok direk malzemeler bir kapta karıştırılıp 1 saat kadar dinlendirilip sonra torbaya konulup sıkılıyor. Ayrıca hamuruna limon suyu konulunca kıtır kıtır oluyor.
Bendeki halka tatlısı tarifi:
1 su bardagi siviyag
1 su bardagi yogurt
1 su bardagi süt
2 tane yumurta
yarim paket kabartma tozu
1 vanilya
bir fiske tuz
3 yemek kasigi irmik
yarim limon suyu
yarim kg un
Yanlız bu malzemelerle oldukça fazla sayıda çıkıyor . Malzemenin yarısını yapabilirsiniz.
Yorum Gönder