Kayısı hoşafı eskiden beri ramazan ayında hem iftar hem de sahur soframızdan eksik olmayan, bizim vazgeçilmez içeceklerimizdendir. Hazır Ramazanda yaklaşıyor paylaşayım istedim..
Kayısı hoşafı için gereken malzemeler
- 1 kase kuru kayısı
- 5 su bardağı su
- 1 su bardağı seker
- 2-3 yemek kaşığı pekmez
Hoşafın yapılışı
- Kuru kayısıları yıkayıp 10-15 dakika suya ıslatıp bekletelim.
- 5 su bardağı suyu ocaga koyup kayısılarıda içine ekleyelim.
- Kısık ateşte 5 dk kaynatalım.
- Üzerine şekerini ve pekmezi ilave edip altını kapatalım.
- Şekerini ve suyunu isteğinize göre ayarlayabilirsiniz.
- Bizim çoçuklar genelde suyunu sevdikleri için ben daha bol tutuyorum suyunu.
- Dolapa buz gibi soğuduktan sonra sizi serinletmek üzere servise hazır.
- Afiyet olsun..
4 yorum:
Canım ellerine sağlık sıcaklar için ideal sevgiler.
ellerinize sağlık,güzel bir yaz alternatifi.izlemeye aldım sizi bende beklerim.sevgiler...
ELLERİNE SAĞLIK CANIM ÇOK SEVERİM...
Çok severim,sıcak havalarda serinlik verir,ellerine sağlık..
Yorum Gönder