Malzemeler:
- 1 kg. hamsi
- Yeteri kadar mısır unu
- Biraz tuz
Plavı için malzemeler:
- 2 su bardagı pirinç
- 2 yemek kaşığı kuş üzümü
- 1 adet kuru soğan
- 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- yeteri kadar maydonoz, dereotu, tuz ve su
Yapılışı:
- Kuru soğanı küp küp doğrayın ve tere yağında kavurun.
- Ardından yıkayıp suda beklettiğiniz pirinçleri tencereye alıp kavurun.
- Fıstıkları ve kuş üzümünüde ilave edip tuzunu atıp 5 dk. daha kavurun.
- Üzerine çıkacak kadar suyunu ilave edip maydonoz ve dereotunu da serpiştirip altını kısın.
- Temizlenip tuzlanmış balıkları mısır ununa batırıp Yağlanmış fırın kalıbına dizin.
- Ortasına pişmiş ve demlenmiş pilavı yayın.
- En üste yine balıkları dizerek kapatın.
- önceden 180 derece ısıtılmış fırında pişirin.
- Afiyet olsun..
1 yorum:
Tarifinizi denedim, oldukça pratik ve güzel oldu. çocuklar da çok beğendiler. Eğitim Haber ve Hidroponik
Yorum Gönder