4 Temmuz 2012 Çarşamba

Kandil Simidi



       Öncelikle hepinizin Kandilini kuluyor, Kandil simidi tarifimle sizlere hayırlı kandiller diliyorum... Tarifime geçiyorum. Ağızda hıyır hıyır dağılan muhteşem bir tat...

Kandil Simidi İçin Gereken malzemeler

  • 250 gram margarın
  • yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yogurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 2 adet yumurta (sarısı içine beyazı yüzüne)
  • aldığı kadar un (4,5-5 bardak)
  •  üzeri için susam





Kandil Simidinin Yapılışı
  • Un ve susam hariç bütün malzemelri iyice yoğuralım.
  • Unu yavaş yavaş karışıma yedirelim.
  • Ceviz büyüklüğünde toplar yapıp tezgahın üzerinde yuvarlayıp halka şeklinde birleştirelim.
  • Önce yumurta akına sonra susama bulayıp fırın tepsisine dizelim.
  • 200 derece ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirelim.
  • Afiyet olsun..

3 yorum:

Unknown dedi ki...

Hayırlı kandiller...

birincisin dedi ki...

Ellerine sağlık,seninde kandilin mübarek olsun..

pasta köşesi dedi ki...

ellerine sağlık canım mis gibi görünüyor :)
kandilin mübarek duaların kabul olsun inşallah...