Trileçe İçin Gerekli Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım çay bardağı ılık su
- 1,5 su bardağı un
- 1paket kabartma tozu
- 1paket vanilya
- Bir fiske tuz
Süt Şerbeti İçin
- 2 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı seker
Karameli için
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı nişasta (yarım çay bardağı suda eritilecek, )
Üzerini süslemek için
- 1 paket krem şanti
- 1 su bardağı süt
Trileçe Nasıl Yapılır
- Yumurta ve şeker iyice köpürünceye kadar çırpılır
- Ilık su ve tuz eklenip çırpmaya devam edilir
- Kabartma tozu vanilya ve un karıştırılıp evlenerek yavaş yavaş ilave edilir
- Yağlı kağıt serili bir borcama dökülür
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir
- Üzeri kizarınca kürdan batırarak pişip pişmediğini anlayabilirsiniz.
- Kekimiz hafif ılınınca kekin kenarlarını bıçakla çizip kekimizi ters çevirerek altındaki yağlı kağıdı çıkarabilirsiniz
- Kekimizi tekrar tepsiye yerleştirip üzerine bir çöpşiş yardımıyla delikler açalım
- Sütü ve şekeri karıştırıp kemimizin her yerini ıslatalım
- 1 paket krem şantiyi sütle çırpıp çok az bir kısmını ayıralım (iki üç yemek kaşığı kadar)
- Kalan kısmını kekimizin üzerine sürelim
- Karamel için şekeri ocağa koyup eriyene kadar karıştıralım
- Eridikten sonra altını kapatıp tereyağı ekleyelim erimeye başlayınca tekrar ocağa alıp 1 su bardağı su ilave edelim kaynamasını bekleyelim
- 1 yemek kaşığı Nişastayı yarım bardak suyla ezip kaynamakta olan karamele ilave edelim
- 2- 3 dk kaynatıp kapatalım
- Soğuduktan sonra tatlımızın üzerine gezdirip her tarafına eşit bir şekilde yayalim
- Ayırdığımız krem şantiyi biraz sütle kıvamını açalım ne çok cıvık nede katı olsun akışkan olacak şekilde bir dolap poşetine doldurup ucunu kürdanla delelim ve ince çizgiler halinde karamelin üzerine sıkalım
- Daha sonra kürdanla bir sağa bir sola çekerek şekillendirelim
- Tatlımızı bir gece önceden yaparsak sonuç daha güzel olacaktır
- Şimdiden afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder