5 Aralık 2017 Salı

Kolay Trileçe Tarifi


       Merhaba arkadaşlar bugün size trileçe tarifi ile geldim. Yapımı çok zahmetli gibi görünen fakat o kadar da zor olmayan bir tarif. Ben biraz daha sade ve evde bulunan malzemelerle herkesin yapabileceği şekilde hazırladım. Orjinal trileçeden biraz farklı malzemeler fakat  lezzet aynı diyebilirim. Şimdiden denemek isteyenlere afiyet olsun..

Trileçe İçin Gerekli Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım çay bardağı ılık su
  • 1,5 su bardağı un
  • 1paket kabartma tozu
  • 1paket vanilya
  • Bir fiske tuz

Süt Şerbeti İçin

  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı seker

Karameli için

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı nişasta (yarım çay bardağı suda eritilecek, )

Üzerini süslemek için 

  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı süt


Trileçe Nasıl Yapılır

  • Yumurta ve şeker iyice köpürünceye kadar çırpılır
  • Ilık su  ve tuz eklenip çırpmaya devam edilir
  • Kabartma tozu vanilya ve un karıştırılıp evlenerek yavaş yavaş ilave edilir
  • Yağlı kağıt serili bir borcama dökülür
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir
  • Üzeri kizarınca kürdan batırarak pişip pişmediğini anlayabilirsiniz.
  • Kekimiz hafif ılınınca kekin kenarlarını bıçakla çizip kekimizi ters çevirerek altındaki yağlı kağıdı çıkarabilirsiniz
  • Kekimizi tekrar tepsiye yerleştirip üzerine bir çöpşiş yardımıyla delikler açalım
  • Sütü ve şekeri karıştırıp kemimizin her yerini ıslatalım
  • 1 paket krem şantiyi sütle çırpıp çok az  bir kısmını ayıralım (iki üç yemek kaşığı kadar)
  • Kalan kısmını kekimizin üzerine sürelim
  • Karamel için şekeri ocağa koyup eriyene kadar karıştıralım
  • Eridikten sonra altını kapatıp tereyağı ekleyelim erimeye başlayınca tekrar ocağa alıp 1 su bardağı su ilave edelim kaynamasını bekleyelim 
  • 1 yemek kaşığı Nişastayı yarım bardak suyla ezip kaynamakta olan karamele ilave edelim
  • 2- 3 dk kaynatıp kapatalım
  • Soğuduktan sonra tatlımızın üzerine gezdirip her tarafına eşit bir şekilde yayalim
  • Ayırdığımız krem şantiyi biraz sütle kıvamını açalım ne çok cıvık nede katı olsun akışkan olacak şekilde bir dolap poşetine doldurup ucunu kürdanla delelim ve ince çizgiler halinde karamelin üzerine sıkalım
  • Daha sonra kürdanla bir sağa bir sola çekerek şekillendirelim
  • Tatlımızı bir gece önceden yaparsak sonuç daha güzel olacaktır
  • Şimdiden afiyet olsun..



Hiç yorum yok: