21 Ocak 2014 Salı

Fırında Palamut

Fırında palamut İçin Gereken Malzemeler
  • 1 büyük boy palamut
  • 2 adetpatates
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 adet domates
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet limon
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • Bir tutam kekik

Fırında Palamutun Yapılışı
  • Palamutları temizleyip doğrayalım. biraz suda bekletip yıkayalım.
  • Patatesleri ve soğanları soyup ince halkalar halinde doğrayalım.
  • Yağlı kağıt serilmiş tepsinin içine patatesleri ve domatesleri dizelim üzerine palamutları koyalım.
  • Araya sarımsakları koyalım.
  • Baharatlarını serpiştirip sıvıyağ gezdirelim. 
  • En üstede limon dilimleri ve soğanları koyalım .
  • Önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirelim.
  • Afiyet olsun..

14 Ocak 2014 Salı

Bal Kabaklı İrmik Tatlısı


Balkabaklı Tatlı İçin Gerekli Malzemeler
16 yemek kaşığı irmik
16 yemek kaşığı toz şeker
1 litre süt
1 paket vanilya

1 dilim balkabağı
2su bardağı şeker
2 su bardağı su
1 su bardağı ceviz içi
2 yemek kaşığı hindistan cevizi



Balkabaklı Tatlının Yapılışı
kabakları küp küp doğrayıp şeker ve suyla  birlikte  yumuşayıncaya kadar kaynatalım.
Diğer tarafta sütü şekeri  vanilyayı ve irmiği koyup karıştıratak kaynatalım.
Borcam tepsiyi ıslatıp tatlıyı dökelim.
Bal kabaklarını püre halinde ezip tatlımızın üzerine yayalım.
Dolaba kaldırıp 2 saat dinlendirelim
En üstede ceviz ve hindistan cevizini serpip servis yapalım.
Afiyet olsun..

3 Ocak 2014 Cuma

Mantar Sote


Mantar Sote İçin Gereken Malzemeler
  • 300 gram mantar
  • 1 adet tavuk göğsü
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 adet sivri biber
  • 1 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Tuz 
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber
  • kekik

Mantar Sotenin Yapılışı
  • Mantarları yıkayıp limonlu suda 15-20 dk bekletelim.
  • Kuş başı doğranmış tavukları sıvı yağda biraz soteleyelim.
  • Ardından mantarları ekleyelim suyunu salıp cekene kadar yüksek ısıda pişirelim.
  • İnce doğranmış soğanı, sarımsağı, biberi ve domatesleri sırasıyla ekleyip soteleyelim.
  • Baharatlarını ilave edip yarim çay bardağından daha az su ilave ederek kısık ateşte 5 dk daha pişirelim.
  • Yanında pilav yada makarnayla servis yapalım. 
  • Afiyet olsun..

31 Aralık 2013 Salı

Posiyonluk Hamsili Pilav


       2013 yılının son tarifini yayınlıyorum ve herkese hayırlı uğurlu mutlu huzurlu bir yeni yıl diliyorum. Herşey gönlünüzce olsun inşallah..

       Blogda hamsili pilav tarifini güncelledim. Daha önce iç pilavla hazırlamıştım. İç pilav bizim pek damak zevkimize uymadığı için farklı bir pilavla denedim resimledim ve işte o muhteşem lezzet  yayında.
Mutlaka deneyin..

Hamsili Pilav İçn Gereken Malzemeler:
  • 1 kg. hamsi
  • Yeteri kadar mısır unu
  • Biraz tuz
  • Plavı için malzemeler:
  • 2 su bardagı pirinç
  • 1 adet sivri biber
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet domates
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Yeteri kadar tuz
  • 2-3 dal Maydonoz ve dereotu
  • 3 su bardağı sıcak su

Hamsili Pilavın Yapılışı
  • Kuru soğanı küp küp doğrayın ve tere yağında kavurun.
  • Ardından ince doğranmış sivri biberi ekleyin.
  • Rebdelenmiş domatesleri ekleyin.
  • Ardından yıkayıp suda beklettiğiniz pirinçleri tencereye alıp kavurun.
  • Suyunu ilave edip maydonoz ve dereotunu da serpiştirip altını kısın.
  • Temizlenip tuzlanmış balıkları mısır ununa batırıp Yağlanmış fırın kalıbına dizin.
  • Ortasına pişmiş ve demlenmiş pilavı yayın.
  • En üste yine balıkları dizerek kapatın.
  •  derece ısıtılmış fırında kızaran kadar pişirin.
  • Afiyet olsun..

23 Aralık 2013 Pazartesi

Patates Püreli Tepsi Köftesi


Patates püreli köfte için gereken malzemeler
  • Yarm kilo kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 4 yemek kaşığı galeta unu (yada ekmek içi)
  • 1 adet yumurta
  • 3-4 dal maydanoz
  • Tuz 
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber
  • Kimyon

Patates Pürezsi İçin Gereken Malzemeler
  • 5-6 adet patates
  • 1 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı tereyeğ
  • Tuz
  • Karabiber
Üzeri için
  • 1 adet domates
  • 1 çay bardağı kaşar rendesi



Püreli Köftenin Yapılışı
  • Bütün köfte malzemelerini derin bir kapta yoğurup fırın tepsisine elimizle bastırarak yayalım.
  • Üzerine haşlanmış patatesleri margarinle birlikte ezip, biraz sütle birlikte inceltelim.
  • Tuz karabiber azıp iyice püre haline getirelim.
  • Köftenin üzerine yayıp domates dilimlerini koyalım ve kaşar peyniri serpelim.
  • 170 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
  • Afiyet olsun..

20 Aralık 2013 Cuma

Milföyde Tavuk Baget


       Bu lezzetli yemeği neden daha önce denemedim bilmiyorum. Hem lezzetli hem pratik mutlaka yapıp denemenizi öneririm.
Milföyde Tavuk İçin Gereken Malzemeler
  • 6 adet tavuk baget
  • 6 adet milföy hamuru
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı susam
  • Bir tutam tuz.


Milföyde Tavuk Nasıl Yapılır
  • Tavuklar bol suyla yıkanıp üzerini geçecek kadar su ve biraz tuz konulup haşlanır.
  • Pişrikten sonra sudan çıkarılıp soğumaya alınır.
  • Tavukların suyunada pilav yapabilirsiniz.
  • Bu arada milföyler tezgaha serilip yumuşaması beklenir.
  • Tavukların kemikli kısımları folyoyla sarılıp diğer tarafları milföyle kaplanır.
  • Yağlanmış fırın tepsisine dizilir ve üzerine yumurta sarısı sürülüp susam serpilerek fırına verilir.
  • 170 derecede kızarana kadar pişirilir.
  • Afiyet olsun..

19 Aralık 2013 Perşembe

Pudingli Meyveli Mini Tart


Tart İçin Gerekli Malzemeler
  • Yarım paket margarin (125 gr.)
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı yoğurt



Tartın Yapılışı
  • Oda sıcaklığındaki margarini pudra şekeriyle birlikte ezelim.
  • Yumurtayı yoğurdu ve unu ilave edip yoğuralım.
  • Elimize yapışan bir hamur yoğurdukça kendini toplayacaktır.
  • Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp resimdeki gibi kalıbın içine elimizle yerleştirelim.
  • İçine çatalla delikler açalımki kabarmasın.
  • 170 derece ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirelim.
  • Soğuduktan sonra içine istediğiniz malzemeyi doldurup 2-3 saat dinlendirelim.
  • Ben pudingle doldurdum.
  • Kreme, Krem şanti, yada jöleyle doldurup süsleyebilirsiniz.
  • Afiyet olsun..

17 Aralık 2013 Salı

Ciğer Sote


Ciğer Sote İçin gereken Malzemeler
  • Yarım kilo dana ciğer
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 adet sivri biber
  • 2 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Tuz 
  • Karabiber
  •  Kırmızı toz biber

Ciğer Sotenin Yapılışı
  • Ciğerler bol bol suda 10-15 dk. bekletilip yıkandıktan sonra küp küp doğranır.
  • Sıvıyağ konulan tavada suyunu salıp çekene kadar pişirilir.
  • Soğanlar yemeklik doğranır ilave edilir.
  • Sarımsaklar biberler ve domatesler sırasıyla eklenir.
  • Enson baharatları ilave edilip, yarım çay bardağı su eklenerek kısık ateste pişirilir.
  • Yanında pilavla servis edilir.
  • Afiyet olsun...

30 Kasım 2013 Cumartesi

Sütlü Börek

Dışı çıtır içi yumuşacık puf puf kabarmış bir böreğe kimse hayır demez sanırım :)). Buyurun tarife

Sütlü Börek İçin Gereken Malzemeler
  • 4 adet yufka
  • 1 su bardağı süt
  • 2-3 kaşık yoğurt
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • 1 kase beyaz peynir
  • 2-3 dal maydanoz
  • Pulbiber
Üzeri için
  • 2 su bardağı süt
  • 1 adet yumurta sarısı
  • susam
  • çörekotu




Sütlü Böreğin Yapılışı
  • İlk önce süt, yoğurt ve sıvıyağ bir kasede karıştıralım.
  • Yufkamızı tezgaha serip üzerine karıştırdığımız harcımızdan bolca sürelim.
  • İkince yufkayıda üzerine serip tekrar harçtan sürüp, 8 eşit parçaya keselim.
  • Geniş olan kenarına peynir maydanoz karışımından koyup iki ucunu içine kıvırarak rulo şeklinde saralım.
  • Fırn tepsisine dizip üzerine iki bardak sütü her yerine gezdirerek dökelim ve çekmesini bekleyelim.
  • Daha sonra yumurta sarısı sürüp susam çörek otu serperek 150 derece ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirelim.
  • Afiyet olsun..