14 Ocak 2014 Salı

Bal Kabaklı İrmik Tatlısı


Balkabaklı Tatlı İçin Gerekli Malzemeler
16 yemek kaşığı irmik
16 yemek kaşığı toz şeker
1 litre süt
1 paket vanilya

1 dilim balkabağı
2su bardağı şeker
2 su bardağı su
1 su bardağı ceviz içi
2 yemek kaşığı hindistan cevizi



Balkabaklı Tatlının Yapılışı
kabakları küp küp doğrayıp şeker ve suyla  birlikte  yumuşayıncaya kadar kaynatalım.
Diğer tarafta sütü şekeri  vanilyayı ve irmiği koyup karıştıratak kaynatalım.
Borcam tepsiyi ıslatıp tatlıyı dökelim.
Bal kabaklarını püre halinde ezip tatlımızın üzerine yayalım.
Dolaba kaldırıp 2 saat dinlendirelim
En üstede ceviz ve hindistan cevizini serpip servis yapalım.
Afiyet olsun..

3 yorum:

Tatlı'dan Tuzlu'ya.. dedi ki...

güzel fikir..bal kabağı yemeyenlere farklı bir sunum.;)
Ellerine sağlık canım..

Özgen dedi ki...

Nefis bayıldım elinize sağlık sevgiler...

Hayat Mutfakta Güzel dedi ki...

İkisi de sevdiğim lezzetler, çok güzel, ellerinize sağlık...