Yalancı Tavuk Göğsü Tatlısı İçin Gerekli
Malzemeler
- 125 gram margarin (yada tereyağı)
- 1 su bardağı un
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 litre süt
Yapılışı
- Margarin tencereye alınır eriyince un eklenir ve unun kokusu çıkıncaya kadar yaklaşık 6-7 dakika kavrulur.
- Şeker, vanilya ve süt ilave edilip kaynayınca ya kadar karıştırılarak pişirilir.
- Kaynadıktan sonra ocaktan alınıp 5 dakika kadar mikserle çırpılır.
- Çırpma işlemi kıvam alması için çok önemli mutlaka yapın es geçmeyin.
- Ardından tatlımızı dökeceğimiz borcamı su ile ıslartarak tatlıyı boşaltalım ve 4-5 saat dinlendirelim.
- Daha sonra tatlımızı bir servis tabağına ters çevirerek çıkartalım. (isterseniz tepside de servis yapabilirsiniz)
- Üzerini tarçınla süsleyerek servis yapabilirsiniz.
- Vaktiniz varsa 1 gece önceden yapıp bekletin daha güzel sonuç alırsınız.
- Şimdiden Deneyecek olanlara afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder