Merhaba arkadaşlar hepinize mutlu, huzurlu, sağlıklı bir yıl diliyorum. 2019 da sizi üzen ne varsa geride kalsın. 2020 Güzelliklerle dolu musmutlu bir yıl olsun inşallah.💖
Saray Sarması Tarifimi mutlaka deneyin. Ağzınızın tadı hiç bozulmasın. 😊
Saray Sarması İçin Gerekli Malzemeler
🍰1 su bardağı un
🍰1 su bardağı toz şeker
🍰1 paket vanilya
🍰1 paket kakao (25 gram)
🍰1 litre süt
🍰1 yemek kaşığı tereyağ
Alt tabanı için
🍰1 paket petibör bisküvi
Üzeri için
🍰2 paket toz kremşanti
🍰1 su bardağı süt
Yapılışı
🍰Tatlımız üç aşamadan oluşuyor
🍰İlk olarak bisküvileri rondodan geçirip büyük boy fırın tepsisinin dibine serip bastırarak yayıyoruz.
🍰Muhallebi için toz malzemelerin hepsini birlikte karıştırıp sütü yavaş yavaş ilave ediyoruz.
🍰Kaynayınca ya kadar karıştırarak pişiriyoruz.
🍰Kaynayan muhallebiye 1 yemek kaşığı tereyağ ilave edip eriyinceye kadar karıştırıyoruz.
🍰Tepsiye yaydığımız bisküvilerin üzerine dikkatli bir şekilde döküp spatula ile düzelterek soğumaya bırakıyoruz.
🍰Kremşantiyi sütle çırparak hazırlıyoruz ve soğuyan tatlının üzerine sürüyoruz.
🍰 Buz dolabında en az 5-6 saat dinlendiriyoruz.
🍰Vaktiniz varsa bir gece önceden yapıp dinlendirin daha güzel sarılacaktır.
🍰Tepsiyi uzun kenarından tam ortadan ikiye kesiyoruz. Enine de 6 eşit parçaya bölüp spatulayla kıvırarak rulolar yapıyoruz.
🍰Servis tabağına alarak servis yapıyoruz.
❤️Hepsi bukadar. Şimdiden deneyecek olanlara afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder