2 Haziran 2017 Cuma

Kurşun Aşı (yöresel yemek)


       Merhaba arkadaşlar herkese hayırlı ramazanlar diliyorum. Bugün paylaşacağım tarifi daha önceden nurselin mutfağından almıştım. Kayseri yöresine ait muhteşem inanılmaz lezzetli tamda iftara yakışacak bir tarif. Şimdiden herkese Afiyet olsun..

Kurşun Aşı İçin Gerekli Malzemeler
  • 2 su bardağı yeşil mercimek (haşlanmış)
  • 1 su bardağı nohut (haşlanmış)
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1/2 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • Tuz 
  • Karabiber
Köftesi İçin Gerekli Malzemeler
  • 2 su bardağı ince bulgur
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı un
  • 1 adet yumrta
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı karabiber ve tuz

 Kurşun Aşı Nasıl Yapılır
  • Bulgurumuzu ve irmiğimizi bir kaba alıp 2 su bardağı sıcak suyla ıslatıyoruz.
  • içerisine diğer malzemeleri ekleyip yoğuruyoruz.
  • Köftemizden küçük bir parça koparıp ince rulo yapıp, minik minik toplar kopararak yuvarlıyoruz.
  • Bir tencereye sıvıyağ koyup yemeklik doğradığımız soğanları kavuruyoruz.
  • İçerisine salçasını ve baharatlarını ekleyip suyunu ilave ediyoruz.
  • Suyumuz kaynayınca haşlanmış nohutları ve mercimeği ekliyoruz
  • Daha sonra kaynadıktan sonra köfteleri ilave ediyoruz ve 10-15 dk pişiriyoruz.
  • Yemeğimiz servise hazır Afiyet olsun..


Hiç yorum yok: