14 Haziran 2017 Çarşamba

Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı


Muhallebili  Kemalpaşa İçin Gereken Malzemeler

  • 1 paket kemal paşa
  • 4 su bardağı toz şeker
  • 4,5 su bardağı su


Tavuk Göğsü Muhallebisi İçin Gereken Malzemeler

  • 125 gr margarin (yarım paket)
  • 1 su bardağı un
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 litre süt
  • 1 paket vanilya


Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı Nasıl Yapılır

  • Kemalpaşa tatlısını paketin üzerindeki tarife göre hazırlayalım
  • Muhallebi için margarin ve unu ocağa alıp, unun kokusu çıkana kadar kavuralım.
  • Üzerine şekeri ilave edip karıştıralım.
  • Daha sonra sütünü ekleyip kaynayıncaya kadar karıştırarak pişirelim.
  • Kaynadıktan sonra altını kapatıp vanilyasını ekleyelim ve kıvam alması için  5-6 dakika mikserle çırpalım.
  • Tepsiye dizdiğimiz tatlıların üzerine gezdirelim.
  • Soguduktan sonra üzerine tarçın serpip servis edelim.
  • Afiyet olsun..



Hiç yorum yok: