- 1 paket kemal paşa
- 4 su bardağı toz şeker
- 4,5 su bardağı su
Tavuk Göğsü Muhallebisi İçin Gereken Malzemeler
- 125 gr margarin (yarım paket)
- 1 su bardağı un
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 litre süt
- 1 paket vanilya
- Kemalpaşa tatlısını paketin üzerindeki tarife göre hazırlayalım
- Muhallebi için margarin ve unu ocağa alıp, unun kokusu çıkana kadar kavuralım.
- Üzerine şekeri ilave edip karıştıralım.
- Daha sonra sütünü ekleyip kaynayıncaya kadar karıştırarak pişirelim.
- Kaynadıktan sonra altını kapatıp vanilyasını ekleyelim ve kıvam alması için 5-6 dakika mikserle çırpalım.
- Tepsiye dizdiğimiz tatlıların üzerine gezdirelim.
- Soguduktan sonra üzerine tarçın serpip servis edelim.
- Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder