- 1paket margarin (250 gram)
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı irmik
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Aldığı kadar un (4,5-5 bardak)
Şerbeti için
- 3 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- 2-3 damla limon suyu
Gül Tatlısı Nasıl Yapılır
- İlk önce Şerbeti ocağa koyuyoruz. kaynamaya başlayınca altını kısıp 10 dk kaynatıyoruz. . Kapatmaya yakın 2-3 damla limon sıkıyoruz. Soğuması için kenara alıyoruz.
- Oda sıcaklığında margarini derin bir kaba koyuyoruz. Üzerine un hariç bütün malzemeleri ekleyip karıştırıyoruz.
- Unu azar azar ilave edilerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuruyoruz.
- Hamurun yarısını tezgaha alıp yarım cm kalınlığında açıyoruz. Çay bardağıyla kesip 3 tanesi birbirinin yarısına gelecek şekilde üst üste koyuyoruz ve en alttan başlayarak rulo yapıyoruz. Ruloyu ortadan ikiye kesiyoruz.
- Yağlanmış fırın tepsisine dizip üzerine isteğe bağlı fındık batırıyoruz. 170 derece ısıtılmış fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
- Fırından çıkınca ilk sıcaklığı geçince (5-6 dakika sonra) Şerbeti döküyoruz. Şerbeti çekince tatlımız servise hazır afiyet olsun.
2 yorum:
En savdiğim tatlılardan biri.. Ellerinize sağlık.. Çok güzel olmuş..Sevgiler..
Teşekkür ederim Nahide hanım.
Yorum Gönder