15 Ekim 2014 Çarşamba

Yumurtalı Taze Fasulye Kavurması

 Taze Fasulye Kavurması İçin Gereken Malzemeler

  • Yarım Kilo yeşil fasulye
  • 3 adet yumurta
  • 2 adet kuru soğan
  • Tuz
  • Karabiber
  • Sıvıyağ 

Taze Fasulye Kavurması Nasıl Yapılır

  • Fasulyelerı açıklayıp ince ince dilimleyelim.
  • Yıkayıp kaynar suda iyice yumuşayana kadar haşlayalım. 
  • Soğanları piyazlık doğrayıp biraz sıvıyağ da kavuralım. 
  • Üzerine haşlayıp süzdüğümüz fasulyeleri ekleyelim 5dk. bu şekilde kavuralım. 
  • Tuzunu karabiberini ekleyip yumurtaları bir kasede çırpıp ekleyelim.
  • Yumurtalar pişene kadar hafif karıştırarak pişirelim. 
  • Sıcak servis yapalım. 
  • Afiyet olsun.. 



Hiç yorum yok: