Pazar kahvaltılarınıza çok yakışacak nefis bir börek tarifi. Kahvaltı sofralarınızı bu nefis paçanga böreğiyle süslemek isterseniz işte tarifi..
Paçanga Böreği İçin Gerekli Malzemeler
- 2 adet yufka
- 9-10 dilim pastirma
- 1 adet domates
- 2 adet yeşil biber
- 1 su bardağı rendelenmiş kasar peyniri
Kızartmak için sıvıyağ

Paçanga Böreği Nasil Yapılır
- Yufkaları önce 4 e sonra 8 e bölelim.
- Her bir yufkanın geniş tarafına önce pastirmadan sonra domates ve biberden ve en üstede kaşardan birer parça koyalım.
- Kenarlarını içeri kıvırarak rulo seklinde çok sıkı olmayacak şekilde saralım.
- Ucuna parmağımızla su değdirerek yapıştıralım.
- Tavaya sıvı yağ koyup kızdıralım ve böreklerimizi arkalı önlü kızartalım.
- Sıcak servis yapalım.
- Afiyet olsun..
4 yorum:
Bu saatte yorum yapmak oldukca zor oluyor:)pacanga böreğini çok severim elinize sağlık
çok güzel görünüyor elinize saglık:)))
Çok teşekkür ederim☺
Ellerine sağlık Hatice'm nefis görünüyor..İnan bu böreği yaptıkça rahmetlii babacım paçavra böreği derdi o geliyor aklıma..Böreklerin sultanı ister kızart ister fırında yap değilmi.
Yorum Gönder