10 Ağustos 2012 Cuma

Erzincan Çorbası



       Erzincan çorbasının yapılışını erzincanlı bir komşumda  görmüştüm. biraz zahmetli bir  çorba ama lezzetine değer. Erzincanda bu çorbanın eriştelerini yazdan hazırlayıp kurutuyolarmış. Kışında bol bol tüketiyolar.

Erzincan çorbası için gereken malzemeler
  • 100 gr kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 su bardağı erişte
  • 1 kase sarımsaklı yoğurt
  • 2 kaşık un
  • 2 çay kaşığı kuru nane
  • 1 adet et bulyon
  • Karabiber tuz.




Çorbanın yapılışı
  • Kıymayı tuz ve karabiberle yoğurup, fındık büyüklüğünde köfteler yuvarlayalım unlanmış tepsiye koyalım.
  • Soganı yemeklik doğrayıp sıvı yağda kavuralım.
  • Ardından köfteleri ilave edip karıştırmadan hafif sallayarak kavuralım.
  • İçine et bulyonu ekleyip suyunu koyup kaynatalım.
  • Kaynadıktan sonra erişteleri elimizle hafiften kırarak çorbaya ilave edelim.
  • Piştikten sonra altını kapatıp, sarımsaklı yoğurda 2 kaşık un ekleyip çırpalım ve yavaş yavaş çorbamıza ekleyelim. 
  •  Üzerine tereyağında eritilmiş naneli sosu döküp ılık yada soğuk servis edelim.
  • Afiyet olsun..

Hiç yorum yok: