Erzincan çorbasının yapılışını erzincanlı bir komşumda görmüştüm. biraz zahmetli bir çorba ama lezzetine değer. Erzincanda bu çorbanın eriştelerini yazdan hazırlayıp kurutuyolarmış. Kışında bol bol tüketiyolar.
Erzincan çorbası için gereken malzemeler
- 100 gr kıyma
- 1 adet soğan
- 1 su bardağı erişte
- 1 kase sarımsaklı yoğurt
- 2 kaşık un
- 2 çay kaşığı kuru nane
- 1 adet et bulyon
- Karabiber tuz.
Çorbanın yapılışı
- Kıymayı tuz ve karabiberle yoğurup, fındık büyüklüğünde köfteler yuvarlayalım unlanmış tepsiye koyalım.
- Soganı yemeklik doğrayıp sıvı yağda kavuralım.
- Ardından köfteleri ilave edip karıştırmadan hafif sallayarak kavuralım.
- İçine et bulyonu ekleyip suyunu koyup kaynatalım.
- Kaynadıktan sonra erişteleri elimizle hafiften kırarak çorbaya ilave edelim.
- Piştikten sonra altını kapatıp, sarımsaklı yoğurda 2 kaşık un ekleyip çırpalım ve yavaş yavaş çorbamıza ekleyelim.
- Üzerine tereyağında eritilmiş naneli sosu döküp ılık yada soğuk servis edelim.
- Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder