30 Mart 2018 Cuma

Hünkar Beğendi


       Bizim sıkça yaptığımız ve çok severek yediğimiz bir tarif hünkar beğendi. Yemeğin tarifi blogda zaten mevcuttu güncellenmiş haliyle tekrar paylaşıyorum. Buyurun tarife..

Hünkar Beğendi İçin Gerekli Malzemeler
  • 3 adet közlenmiş patlıcan
  • 50 gr margarin
  • 2 kaşık un
  • 1,5 su bardağı süt
  • tuz
  • karabiber
  • 1 su bardağı kaşar rendesi
Kebabı için
  • 200 grm kuşbaşı et
  •  2 adet yeşil biber
  • 2 adet domates
  • 1 adet soğan
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça
  • tuz, karabiber,kırmızı biber
Hünkar Beğendi Nasıl Yapılır
  • Önce etimizi hazırlayıp bir kenara alalım.
  • Sırasıyla eti, soğanı,biberi, domatesi, sarımsakları ilave edip kavuralım.
  • Baharatlarını atıp yarım çay bardağı su ilave edip pişmeye bırakalım.
  • Beğendi için tavaya yağı ve unu koyalım, sararıncaya kadar kavuralım.
  • Soyulup ince kıyılmış patlıcanları ilave edip biraz daha kavuralım.
  • Sütünü koyup, tuz ve karabiber ilave edip, koyulaşıncaya kadar pişirelim.
  • Kaşar peynirini ilave edip eriyene kadar karıştıralım.
  • Piştikten sonra servis tabağına alıp, üzerinede hazırladığımız kebabı koyup servis yapalım.
  • İsterseniz maydanoz ve domatesle süsleyebilirsiniz.
  • Afiyet olsun...

Hiç yorum yok: