- Yarım paket margarin (125 gr)
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket kakao (25 gr)
- 1 paket vanilya
- 1 litre süt
- Üzeri için
- 1 paket sade kremşanti
- 1 su bardağı süt
- 1 paket hindistan cevizi
- 1 çay bardağı dövülmüş ceviz
Saray sarmasının yapılışı
- Tencereye yağı ve unu alıp kokusu çıkana kadar kavuralım.
- Üzerine şeker, kakao ve vanilyayı ekleyip karıştıralım.
- Sütünü yavaş yavaş ilave edelim ve kaynayıncaya kadar karıştırarak pişirelim.
- 2-3 dakika piştikten sonra 3 dk boyunca mikserden geçirelim.
- Büyük boy fırın tepsisine hindistan cevizini serpelim.
- Tatlımızı tepsiye boşaltıp kaşıkla düzeltelim
- Üzerine krem şantiyi hazırlayıp sürelim ve cevizini serpelim.
- Birgece dinlendirip dilimleyerek spatula yardımıyla rulo yapalım.
- Afiyet olsun..
3 yorum:
Ellerinize sağlık, sevgiler
Ellerinize sağlık... nefis bir tarif olmuş....
Teşekkür ederim ☺ 🍴
Yorum Gönder