18 Mart 2015 Çarşamba

Saray Sarması


Saray sarması için gerekli malzemeler

  • Yarım paket margarin (125 gr) 
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket kakao (25 gr) 
  • 1 paket vanilya
  • 1 litre süt
  • Üzeri için
  • 1 paket sade kremşanti
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket hindistan cevizi
  • 1 çay bardağı dövülmüş ceviz


Saray sarmasının yapılışı

  • Tencereye yağı ve unu alıp kokusu çıkana kadar kavuralım.
  • Üzerine şeker, kakao ve vanilyayı ekleyip karıştıralım.
  • Sütünü yavaş yavaş ilave edelim ve kaynayıncaya kadar karıştırarak pişirelim.
  • 2-3 dakika piştikten sonra 3 dk boyunca mikserden geçirelim.
  • Büyük boy fırın tepsisine hindistan cevizini serpelim. 
  • Tatlımızı tepsiye boşaltıp kaşıkla düzeltelim
  • Üzerine krem şantiyi hazırlayıp sürelim ve cevizini serpelim.
  • Birgece dinlendirip dilimleyerek spatula yardımıyla rulo yapalım.
  • Afiyet olsun..



Not: mutlaka tatlımızı bir gece önceden hazırlayalım aksi halde istediğimiz gibi rulolar elde edemeyiz..

3 yorum:

sekermutfagimiz dedi ki...

Ellerinize sağlık, sevgiler

Unknown dedi ki...

Ellerinize sağlık... nefis bir tarif olmuş....

HaticeMutfakta dedi ki...

Teşekkür ederim ☺ 🍴