- 1 adet orta boy karnabahar
 - 2 adet havuç
 - 1 çay bardağı bezelye
 - tuz karabiber pulbiber
 - 1 su bardağı kaşar rendesi
 
Beşamel sos için
2 yemek kaşığı  tereyağ
2 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar
Tuz
Karabiber
Beşamel soslu karnabahar nasıl yapılır
- Karnabaharları ve havucu tuzlu ve limonlu suda haşlayıp çiçeklerine ayırıp fırın kabına dizelim.
 - Üzerine havucu ve bezelyeleri serpiştirelim.
 - Beşamel sos için yağı ve unu hafif kokusu çıkana kadar kavuralım.
 - Sütünü azar azar ilave ederek karıştıralm.
 - Kaynadıktan sonra tuzunu karabiberini ve kaşarını ekleyip karıştıralım.
 - Hazırladığımız sosu karnıbaharların üzerini öretcek şekilde kaşıkla yayalım.
 - En son kaşar rendesi serpip 170 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
 - Afiyet olsun..
 



2 yorum:
Herhalde karnıbaharın en güzel halidir. Çok da güzel kızarmış ellerinize sağlık.
Karnıbaharı zaten çok severim. Siz de harika yapmışsınız. Ellerinize sağlık
Yorum Gönder