İç Malzemesi
- 1 su bardağı pirinç
- 1 adet buyuk boy kuru soğan
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet domates
- 2 yemek kaşığı salça
- 1 kaç dal maydanoz
- tuz
- karabiber
- kırmızı tozbiber
İşkembe Dolması nasıl Yapılır
- Önceden temizlenmiş işkembeleri ılık su dolu kapta biraz sirkeyle ıslatalım.
- İç harç için soğanları yemeklik doğrayalım ve sıvıyağda hafif kavuralım.
- Ardından biberleri ve domatesleri ilave edelim.
- Baharatları ekleyelim yıkayıp süzdüğümüz pirinçleride ilave edelim.
- en son ince kıyılmış maydanozu ekleyip altını kapatalım.
- işkembeleri kare olacak şekilde kesip, iç harçtan ortalarına koyup iyne ile dikelim.
- hepsi bitene kadar bu şekilde devam edelim.
- Ve düdüklü tencereye koyalım üzerine çıkana kadar suyla dolduralım.
- iki kaşık salça ve biraz tuz ekleyip ağzını kapatalım.
- 45 dk. ile 1 saat arası pişirelim.
- Afiyet olsun..
Tariflerime yemekustaları.net den Ulaşabilirsiniz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder