- 1 adet orta boy karnabahar
- 2 adet havuç
- 1 çay bardağı bezelye
- tuz karabiber pulbiber
- 1 su bardağı kaşar rendesi
Beşamel sos için
2 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar
Tuz
Karabiber
Beşamel soslu karnabahar nasıl yapılır
- Karnabaharları ve havucu tuzlu ve limonlu suda haşlayıp çiçeklerine ayırıp fırın kabına dizelim.
- Üzerine havucu ve bezelyeleri serpiştirelim.
- Beşamel sos için yağı ve unu hafif kokusu çıkana kadar kavuralım.
- Sütünü azar azar ilave ederek karıştıralm.
- Kaynadıktan sonra tuzunu karabiberini ve kaşarını ekleyip karıştıralım.
- Hazırladığımız sosu karnıbaharların üzerini öretcek şekilde kaşıkla yayalım.
- En son kaşar rendesi serpip 170 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
- Afiyet olsun..
2 yorum:
Herhalde karnıbaharın en güzel halidir. Çok da güzel kızarmış ellerinize sağlık.
Karnıbaharı zaten çok severim. Siz de harika yapmışsınız. Ellerinize sağlık
Yorum Gönder