Pandispanya için gerekli malzemeler
- 4 adet yumurta
 - Yarım kahve fincanı sıcak su
 - 1 su bardağı şeker
 - 1 su bardağı un
 - 1 paket kabartma tozu Diğer malzemeler
 - 2 paket kremşanti
 - 1 su bardağı süt
 - 2 yemek kaşığı damla çikolata
 - 1 paket hazır böğürtlen sosu
 - 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
 
Rulo pastanın yapılışı
- Yumurtaların sarılarını ve aklarını birbirinden ayıralım
 - Yumurta akına sıcaksu ve şeker ekleyip kar haline gelinceye kadar mikserle çırpalım
 - Yumurtaların sarılarını da ayrı bir kapta çarparım ve çırpılmış aşkların içine ilave edip çırpmaya devam edelim
 - Unu ve kabartma tozunu ekleyip kaşıkla iyice karıştıralım
 - Bu esnada kesinlikle çırpma yapmıyoruz pandispanyamız sönmesin diye
 - Yağlı kağıt serili büyük boy fırın tepsisine dökelim
 - 170 derece ısıtılmış fırında 15 dk. Pişirelim.
 - Bu birazda fırınınıza bağlı siz kontrol ederek pişirin
 - Fırından çıkan Pandispanya resimdeki gibi yağlı kağıtla birlikte rulo yapılıp soğumaya bırakalım.
 - Ben bu şekilde hazırlayıp dondurucuda saklıyorum acil misafirlere hemen çıkarıp bir kremayla pastam hazır oluyor.
 - Pandispanyayı yağlı kağıttan ayırıp yarım bardak sütle ıslatalım
 - Arasına kremşantiyi sürüp damla çikolata serpelim
 - Pastamızı rulo şeklinde sarıp tekrar krem şantiye kaplayalım
 - Bunun için aparatlar var ama ben bu şekli vermek için tırtıklı hamur kesme bıçağını kullandım sizede fikir olsun.
 - Üzerine böğürtlen sosu ve Hindistan ceviziyle süsledim
 - İnanılmaz lezzetli bir pasta şiddetle tavsiye ederim.
 - Afiyet olsun.
 
Tariflerime yemekustaları.net  den ulaşabilirsiniz



3 yorum:
harika görünüyor. Üst süslemesininde kesici ile yapılması çok akıllıca olmuş.
En yakın zamanda bende deneyeceğim.
ellerinize sağlık.
Pasta çok güzel görünüyor. Ellerinize sağlık.
hımm nefis nefisss
Yorum Gönder