24 Şubat 2015 Salı

Rulo Pasta


Pandispanya için gerekli malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • Yarım kahve fincanı sıcak su
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • Diğer malzemeler
  • 2 paket kremşanti
  • 1 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı damla çikolata
  • 1 paket hazır böğürtlen sosu
  • 2 yemek kaşığı hindistan cevizi


Rulo pastanın yapılışı

  • Yumurtaların sarılarını ve aklarını birbirinden ayıralım
  • Yumurta akına sıcaksu ve şeker ekleyip kar haline gelinceye kadar mikserle çırpalım
  • Yumurtaların sarılarını da ayrı bir kapta çarparım ve çırpılmış aşkların içine ilave edip çırpmaya devam edelim
  • Unu ve kabartma tozunu ekleyip kaşıkla iyice karıştıralım
  • Bu esnada kesinlikle çırpma yapmıyoruz pandispanyamız sönmesin diye
  • Yağlı kağıt serili büyük boy fırın tepsisine dökelim
  • 170 derece ısıtılmış fırında 15 dk. Pişirelim.
  • Bu birazda fırınınıza bağlı siz kontrol ederek pişirin
  • Fırından çıkan Pandispanya resimdeki gibi yağlı kağıtla birlikte rulo yapılıp soğumaya bırakalım.
  • Ben bu şekilde hazırlayıp dondurucuda saklıyorum acil misafirlere hemen çıkarıp bir kremayla pastam hazır oluyor.
  • Pandispanyayı yağlı kağıttan ayırıp yarım bardak sütle ıslatalım
  • Arasına kremşantiyi sürüp damla çikolata serpelim
  • Pastamızı rulo şeklinde sarıp tekrar krem şantiye kaplayalım
  • Bunun için aparatlar var ama ben bu şekli vermek için tırtıklı hamur kesme bıçağını kullandım sizede fikir olsun.
  • Üzerine böğürtlen sosu ve Hindistan ceviziyle süsledim
  • İnanılmaz lezzetli bir pasta şiddetle tavsiye ederim.
  • Afiyet olsun.

Tariflerime yemekustaları.net  den ulaşabilirsiniz

3 yorum:

Unknown dedi ki...

harika görünüyor. Üst süslemesininde kesici ile yapılması çok akıllıca olmuş.
En yakın zamanda bende deneyeceğim.

ellerinize sağlık.

Unknown dedi ki...

Pasta çok güzel görünüyor. Ellerinize sağlık.

mutfagabuyrun dedi ki...

hımm nefis nefisss