Pandispanya için gerekli malzemeler
- 4 adet yumurta
- Yarım kahve fincanı sıcak su
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu Diğer malzemeler
- 2 paket kremşanti
- 1 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı damla çikolata
- 1 paket hazır böğürtlen sosu
- 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
Rulo pastanın yapılışı
- Yumurtaların sarılarını ve aklarını birbirinden ayıralım
- Yumurta akına sıcaksu ve şeker ekleyip kar haline gelinceye kadar mikserle çırpalım
- Yumurtaların sarılarını da ayrı bir kapta çarparım ve çırpılmış aşkların içine ilave edip çırpmaya devam edelim
- Unu ve kabartma tozunu ekleyip kaşıkla iyice karıştıralım
- Bu esnada kesinlikle çırpma yapmıyoruz pandispanyamız sönmesin diye
- Yağlı kağıt serili büyük boy fırın tepsisine dökelim
- 170 derece ısıtılmış fırında 15 dk. Pişirelim.
- Bu birazda fırınınıza bağlı siz kontrol ederek pişirin
- Fırından çıkan Pandispanya resimdeki gibi yağlı kağıtla birlikte rulo yapılıp soğumaya bırakalım.
- Ben bu şekilde hazırlayıp dondurucuda saklıyorum acil misafirlere hemen çıkarıp bir kremayla pastam hazır oluyor.
- Pandispanyayı yağlı kağıttan ayırıp yarım bardak sütle ıslatalım
- Arasına kremşantiyi sürüp damla çikolata serpelim
- Pastamızı rulo şeklinde sarıp tekrar krem şantiye kaplayalım
- Bunun için aparatlar var ama ben bu şekli vermek için tırtıklı hamur kesme bıçağını kullandım sizede fikir olsun.
- Üzerine böğürtlen sosu ve Hindistan ceviziyle süsledim
- İnanılmaz lezzetli bir pasta şiddetle tavsiye ederim.
- Afiyet olsun.
Tariflerime yemekustaları.net den ulaşabilirsiniz
3 yorum:
harika görünüyor. Üst süslemesininde kesici ile yapılması çok akıllıca olmuş.
En yakın zamanda bende deneyeceğim.
ellerinize sağlık.
Pasta çok güzel görünüyor. Ellerinize sağlık.
hımm nefis nefisss
Yorum Gönder