Domates Ezmesi İçin Gereken Malzemeler
5 kilo şişe domates
Yarım kilo acı biber
1 büyük baş sarımsak
1 su bardağı sirke
1 su bardağı sıvıyağ
3-4 yemek kaşığı kaya tuzu
Domates Ezmesinin Yapılışı
Domatesleri bıçakla bir kaç yerinden delip kaynayan suda 2-3 dk. haşlayalım
Kabuklarını soyup rendeleyelim yada robotta yarı kıvamda çekelim.
Sarımsakları ve biberleride çekip domateslere ekleyelim.
Sirkeyi, sııvıyağı ve tuzu ekleyip tadını kontrol edelim. (dilerseniz tuz ilave edebilir yada eksiltebilirsiniz.)
Şişeye doldurup ağzına sıvı yağ koyalım sıkıca kapatalım.
İsterseniz kışlık olarak kaldırın, isterseniz1 hafta sonra yemeya hazır.
Afiyet olsun..
9 yorum:
Bu şekilde yapmamıştım hiç..Afiyetle tüket canım,ellerine sağlık.Sevgiler..
Teşekkür ederim canım çok saol. Birde böyle dene biz bu ezmeye ailece bayiliyoruz.
Canım bizim evdede çok tüketilen bir lezzet ellerine sağlık :)
Buzdolabında mi saklamak lazım
Agzini acmadiginiz surece disarda kalabilir. Acildiktan sonra buzdolabinda saklayin.
merhaba bu sosou yapmak istiyorum.yağını az koysam sıkıntı olur mu.tşk ederim şimdiden...ayrıca bozulmadan uzun süre duruyor mu....
merhaba bu sosou yapmak istiyorum.yağını az koysam sıkıntı olur mu.tşk ederim şimdiden...ayrıca bozulmadan uzun süre duruyor mu....
bi sorum daha olacak.agzını hemen kapatıyoruz ya köpürme taşma vs olacak mı..................
yağını ölçüdeki gibi yaparsanız daha iyi olur. az koyarsanızda size kalmış.. Dşarda kalırsa taşma olabilir ağzını biraz eksik koyarsınız. arada karıştırıp havasını alırsınız sorun olmaz. Dolapta saklarsanız da zaten hiç bir şekilde taşmaz..
Yorum Gönder