9 Şubat 2013 Cumartesi

Hamsi Tava



       Merhaba arkadaşlar. Bilgisayarımın ekranı kırıldığı için uzun bir süredir tarif giremiyordum. Tarifler hep birikti. Zar zor da olsa bilgisayarı televizyona bağlayarak yüklemeye çalışıcam. Hepinizede kucak dolusu sevgiler..
       Şimdi paylaşacağım tarif,  kışın en bol tüketilen balıklarından hamsi tava. Eminim hepinizde çok severek tüketiyorsunuzdur. İşte bu lezzetli balığın tarifi..

Hamsi Tava İçin Gereken Malzemeler
  • 1 kgr hamsi
  • 1 su bardağı mısır unu
  • Yarım limon
  • Tuz
Hamsi Tavanın Yapılışı
  • Hamsiler kılçıklarından temizlenip iyice yıkanır, ve suyu süzülür.
  • Tuz ve limon suyuyla karıştırılarak, iki tane hamsi yüz yüze kapatılır ve mısır ununa batırılarak yağlanmış tavaya sık sık olacak şekilde dizilir.
  • Ocakta kısık ateşte kızarıncaya kadar pişirilir.
  • Kızardıktan sonra bir kapak yada tabak yardımıyla ters çevirilip, diğer yüzüde kızartılır.
  • Yanında roka salatasıyla servis yapılır..
  • Afiyet olsun..

3 yorum:

Canan Demirbağ dedi ki...

Bayılırım ellerine sağlık.

nevininyemekleri dedi ki...

Canim citir citir miss. Ellerine saglik. Benimde en sevdigim Baliktir.

Sonu garanti tarifler dedi ki...

Ellerine sağlık. Hamsinin üstüne balık tanımam. Biz de de mısır unuyla kızartılır.