- 1 adet orta boy karnıbahar
- 2 yemek kaşığı margarin
- 2 yemek kaşığı un
- 2 su bardağı süt
- 1 s bardağı kaşar peyniri rendesi
- Karabiber
- Tuz
Beşamel Soslu Fırında Karnıbahar'ın Yapılışı
- Karnıbaharın çiçeklerini ayırıp tuzlu suda yumuşayıncaya kadar haşlayalım.
- Beşamel sos için, margarini ve unu bir tavada kavurup sütünü ilave edelim.
- Sürekli karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirelim.
- İçine kaşar peynirinin yarısını tuzu karabiberi atıp ityice karıştırıp kapatalım.
- Cam fırın tepsisini yağlayalım.
- Beşamel sosun yarısını karnıbaharlara ilave edip karıştıralım.
- Tepsiye yerleştirelim.
- Kalan sosu da üzerine sürelim ve kaşar rendesi serpip fırına verelim.
- Üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.
- Dilimleyerek servis yapalım.
- Afiyet olsun..
13 yorum:
Buna bayılırım işte ellerine sağlık canım. İyi akşamlar.
beşamel soslu yemekleri çok severim :))
canım ellerine sağlık......
hımmmm :) bayılıyorum bu lezzete :) ellerine sağlık canım
Bence karnibaharin en lezzetli halî ellerine sağlık Hatice.
Sevgiler
Seni izliyorum haberin olsun :)
ooo süper olmuş, ellerinize sağlık...
ailecek severiz sık sık yaparım bende
ellerine sağlık
birazdan deneyeceğim, umarım lezzetli olur:)
karnabahara bayılırım ama hazır beşamal sos kullansam olurmu
Olur tabi neden olmasın.. Şimdiden afiyet olsun..
Teşekkur ederim tarifiniz için yaptım ve harika oldu. Kızartmasını yapardım samırsaklı yogurt soslu fakat bu şeklide çok lezzetli tavsiye ederim.
Cok sevindim afiyet olsun..
Harika görünüyor ellerinize sağlık. Bende çok yapıyorum ama bazen pratik olsun diye yumurta, un, sıvı yağ ve süt karıştırıp pişirme den dökuyorum. Fırında pisip Beşamel oluyor zaten 😊
Yorum Gönder