Herkese günaydınlar.. Nihayet güneşin yüzünü gösterebildiği bir günden, mutlu bir hafta başlamanızı diliyorum.
Bu gün sizelere maklube tarifimi yayınlıycam. Yapımı oldukça basit. Çok lezzetli ve yemesi de bir okadar zevkli bir yemek. Denemek isterseniz. İşte tarifi.
Maklube İçin Gereken Malzemeler
- Yarım kilo kırmızı et
- 2 adet patates
- 2 adet havuç
- 2 su bardağı pirinç
- Tuz
- Karabiber
Maklubenin Yapılışı
- Pirinçleri yıkayıp tuzlu suda 15-20 dakika bekletelim.
- Etleri bir tavada sıvıyağ ile suyunu salıp çekene kadar kavuralım.
- Daha sonra 1 çay bardağı su ekleyerek yine çekene kadar pişirelim.
- Patatesleri ve havuçları yuvarlak halkalar şeklinde doğrayıp, kızgın yağda hafif kızartalım.
- Maklubeyi pişireceğimiz tenceremize önce etleri yerleştirelim.
- Üzerine yıkayıp süzdüğümüz pirinçlerin yarısını koyalım
- İkinci kata kızarttığımız patates ve havuçları koyalım.
- Tekrar kalan pirincide patateslerin üzerine koyup üzerini düzeltelim
- 3 bardak sıcak su ekleyip Karabiber ve tuzunu atıp, kısık ateste suyunu tamamen çekene kadar pişirelim.
- Pİştikten sonra 10-15 dakika demlenmesini bekleyip, bir tepsinin ortasına tencereyi ters çevirelim.
- Etrafını istediğimiz her hangi bir çeşit salatayla ve yoğurtla süsleyip servis yapalım.
- Afiyet olsun..
7 yorum:
Hem bereketli, hem de lezzetli bir yemek..Ellerine sağlık..
Haticecim eline sağlık ama basit deme zahmetli bir lezzet bu,çok nefis görünüyor...
Günaydınn.Haticecim nefis görünüyor.ELine sağlık
Sevgiler
ellerine sağlık tatlım sunum harika bak şimdi jüri gibi oldu:)
offff.harika bir görüntü canım.olsada yesem dedim.ellerine sağlık.sevgiler.
Tam böreğine bakıyordum birden bu lezzet çıktı karşıma..Nasıl güzel bir görüntü böyle canım yaaa..Ellerine sağlık nefisssss görünüyor..
ayyy ben buna ilk zamanlar makbule diyordum.dilim maklubeye dönmezdi :))) ELLERINE SAGLIK CANIM
Yorum Gönder