Dalyan köfte için gereken malzemeler
- Yarım kilo kıyma
- 1 adet kuru soğan (rendelenmiş)
- 2-3 dilim ekmek içi yada 3 kaşık galeta unu
- 1 adet yumurtanın sarısı içine (akı üzerine sürülecek)
- Tuz
- Karabiber
- Kimyon
- Kırmızı tozbiber
- 2 adet haşlanmış yumurta
- 1 adet haşlanmış havuç
- 1 çay bardağı bezelye
- 1 yemek kaşığı salça
Dalyan Köftenin yapılışı
- Bütün köfte malzemelerini karıştırıp iyice yoğuralım.
- Hazırlanan köfteyi dolapta 1 saat dinlendirelim.
- Daha sonra streç film üzerine alarak elimizle yada merdaneyle bastırarak yayalım.
- İçine bezelye, havuç ve yumurtaları yerleştirelim.
- Köfteyi sreç filmle birlikte rulo yapıp, pişirme kabına alalım.
- Üzerine önce ayırdığımız yumurta akını sonra 1 yemek kaşığı salçayı suyla inceldip sürelim.
- Tepsinin ağzını aliminyum folyoyla kapatıp 200 derece fırında 15 dk pişirelim.
- Folyoyu çıkarıp üzeri kızarana kadar pişirmeye devam edelim.
- Bu arada köfte suyunu salacaktır. Arada bir kaşık yardımıyla suyu alıp köftemizi ıslatalım ki köfte çok kuru olmasın.
- Kızardıktan sonra biraz çekmesini bekleyip, dilimleyerek servis yapalım..
- Afiyet olsun.
9 yorum:
Hayatımda bir kere denedim ama bu kadar hoş görünmemişti. Ellerinize sağlık. Hayırlı Cumalar.
ama ben bu köfteyi çok severim....
çok güzel görünüyor...
ellerine sağlık...
Dalyan kofteyi hic denemedim ama cok guzel gorunuyor... Ellerine saglik. Sevgiler
Canim ellerine saglik nefis cok güzel görünüyor afiyetler olsun.
Hayırlı cumalar,ne kadar güzel olmuş. Leziz ve iştah kabartan bir görüntüsü var. Ellerinize, emeğinize sağlık.
Saygılarımla.
oğluşumun en sevdiği köftelerden,ellerine sağlık canım...
Ellerine sağlık,iştah açıcı duruyor,sevgiler:)
çok güzel ve şık bir sunum canım.çok beğendim.ellerine sağlık.sevgiler.
Uğraştırmalı bir yemek ,görüntü çok nefis,eline sağlık...
Yorum Gönder