3 Kasım 2012 Cumartesi

Sütlü Kabak Kızartması


       Sütlü abak kızartmasını mutlaka denemelisiniz. Özellliklede kabak sevmeyenler varsa tam onlara göre bir yemek. Kesinnikle kabak tadı yok. Çıtır çıtır bir kızatma..

Sütlü Kabak Kızartması İçin Gereken Malzemeler
  • 1 adet büyük kabak (kara kabak)
  • 2 bardak süt
  • 1 adet yumurta
  • 3-4 kaşık un
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber




Sütlü Kabak Kızartmasının Yapılışı
  • Kabakları soyup ince uzun dilimler halinde keselim.
  • Derin bir kaba koyup üzerine sütü ilave edip marine olması için biraz bekletelim (1 saat kadar)
  • Daha sonra kabakları süzelim kalan sütün içine 1 yumurta ve yeteri kadar un ekleyip baharatlarıda katıp çırpalım.
  • Kabakları bu karışıma bulayıp kızgın yağda kızartalım.
  • Kızaran kabakları fazla yağını alması için havlu kağıt serili bir tabağa alalım.
  • En son servis tabağına alıp üzerine sarımsaklı yoğurtla servis yapalım.
  • Eğer varsa üzerini dereotu ve pul biberle süsleyelim.
  • Afiyet olsun..


6 yorum:

*mehtap dedi ki...

Bu şekilde daha da lezzetli olur ,eline sağlık..

Unknown dedi ki...

Kabagi cok severim. Bunu da mutlaka en kisa zamanda yapacagim. Ellerine saglik canim

pasta köşesi dedi ki...

yumurtalı yapıyordum ama artık sütüde ilave edicem canım teşekkürler ellerine sağlık :) mutlu pazarlar :)

Unknown dedi ki...

Kabak ve yoğurt şiir gibi duruyor karşımda!
Nasıl uyku tutsun şimdi beni bu manzara karşısında:)
Ellerine,emeğine sağlık Haticecim.
Şifa olsun inşAllah..

siyah kuğu dedi ki...

Ellerine sağlık, tadını çok merak ettim çok güzele benziyor.

nevininyemekleri dedi ki...

Muhakkak deniycem cok citir gorunuyor. Ellerine saglik.