Çesmi Nigar çorbası ismi ve görselliğiyle çok ilgimi çekti denemek istedim. Osmanlıdan günümüze gelen nefis bir çorba tarifi denenmeye değer diyorum..
Çeşmi Nigar çorbası için gereken malzemeler
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
 - 2 yemek kaşığı margarin
 - 1 adet soğan
 - 2 yemek kaşığı un
 - 5 su bardağısıcak su
 - 1 adet et bulyon
 - 1 adet yumurta sarısı
 - yarım limon suyu
 - 2 su bardağı süt
 - Tuz
 - Karabiber
 
Çorbanın yapılışı
- Tencereye margarini koyup yemeklik doğradığımız soğanları iyice kavuralım.
 - Ardından unu ekleyip iyice sararıncaya kadar karıştırarak kavuralım.
 - Mercimeği yıkayıp süzüp ekleyelim.
 - Sonra suyunu ve et bulyonu ekleyip ezilinceye kadar pişirelim.
 - Piştikten sonra süzgeçten yada blendırdan geçirip tekrar ocağa koyalım.
 - Yumurta sarısını limon suyunu ve sütü bir kapta çırpıp, yavaş yavaş çorbamıza ilave edelim.
 - Çorbamızın kesilmemesi için kaynayıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirelim.
 - Piştikten sonra üzerine tereyağında kızartılmış pul biber ve kıtır ekmeklerle servis yapalım.
 - Afiyet olsun..
 
2 yorum:
Değişik ve lezzetli bir çorba olmuş.
Mutlaka deneyeceğim, ellerine sağlık sevgiler ve iyi bayramlar. Pırıl.
İsmini çok sevdim..Degişik bir çorba olmuş..ellerinize sağlık..tarifleriniz çok hoş..sizi takipteyim..banada beklerim..sevgilerimle nurşen nurlumutfakata.blogspot.com..
Yorum Gönder