Çesmi Nigar çorbası ismi ve görselliğiyle çok ilgimi çekti denemek istedim. Osmanlıdan günümüze gelen nefis bir çorba tarifi denenmeye değer diyorum..
Çeşmi Nigar çorbası için gereken malzemeler
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 2 yemek kaşığı margarin
- 1 adet soğan
- 2 yemek kaşığı un
- 5 su bardağısıcak su
- 1 adet et bulyon
- 1 adet yumurta sarısı
- yarım limon suyu
- 2 su bardağı süt
- Tuz
- Karabiber
Çorbanın yapılışı
- Tencereye margarini koyup yemeklik doğradığımız soğanları iyice kavuralım.
- Ardından unu ekleyip iyice sararıncaya kadar karıştırarak kavuralım.
- Mercimeği yıkayıp süzüp ekleyelim.
- Sonra suyunu ve et bulyonu ekleyip ezilinceye kadar pişirelim.
- Piştikten sonra süzgeçten yada blendırdan geçirip tekrar ocağa koyalım.
- Yumurta sarısını limon suyunu ve sütü bir kapta çırpıp, yavaş yavaş çorbamıza ilave edelim.
- Çorbamızın kesilmemesi için kaynayıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirelim.
- Piştikten sonra üzerine tereyağında kızartılmış pul biber ve kıtır ekmeklerle servis yapalım.
- Afiyet olsun..
2 yorum:
Değişik ve lezzetli bir çorba olmuş.
Mutlaka deneyeceğim, ellerine sağlık sevgiler ve iyi bayramlar. Pırıl.
İsmini çok sevdim..Degişik bir çorba olmuş..ellerinize sağlık..tarifleriniz çok hoş..sizi takipteyim..banada beklerim..sevgilerimle nurşen nurlumutfakata.blogspot.com..
Yorum Gönder