15 Ağustos 2012 Çarşamba

Çeşmi Nigar Çorbası


       Çesmi Nigar çorbası ismi ve görselliğiyle çok ilgimi çekti  denemek istedim.  Osmanlıdan günümüze gelen nefis bir çorba tarifi denenmeye değer diyorum..

Çeşmi Nigar çorbası için gereken malzemeler
  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 2 yemek kaşığı margarin
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı un
  • 5 su bardağısıcak su
  • 1 adet et bulyon
  • 1 adet yumurta sarısı
  • yarım limon suyu
  • 2 su bardağı süt
  • Tuz 
  • Karabiber



Çorbanın yapılışı
  • Tencereye margarini koyup yemeklik doğradığımız soğanları iyice kavuralım.
  • Ardından unu ekleyip iyice sararıncaya kadar karıştırarak kavuralım.
  • Mercimeği yıkayıp süzüp ekleyelim.
  • Sonra suyunu ve et bulyonu ekleyip ezilinceye kadar pişirelim.
  • Piştikten sonra süzgeçten yada blendırdan geçirip tekrar ocağa koyalım.
  • Yumurta sarısını limon suyunu ve sütü bir kapta çırpıp, yavaş yavaş çorbamıza ilave edelim.
  • Çorbamızın kesilmemesi için kaynayıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirelim.
  • Piştikten sonra üzerine tereyağında kızartılmış pul biber ve kıtır ekmeklerle servis yapalım.
  • Afiyet olsun..

2 yorum:

Lezzetli Sanatlar dedi ki...

Değişik ve lezzetli bir çorba olmuş.
Mutlaka deneyeceğim, ellerine sağlık sevgiler ve iyi bayramlar. Pırıl.

Nurşen Aksoy dedi ki...

İsmini çok sevdim..Degişik bir çorba olmuş..ellerinize sağlık..tarifleriniz çok hoş..sizi takipteyim..banada beklerim..sevgilerimle nurşen nurlumutfakata.blogspot.com..