Yoğurt çorbasını hep pirinçle yaparız. Buğdaylada nefis oluyor. Denemek isteyenler için farklı bir alternatif..
Buğdaylı yoğurt çorbası için gereken malzemeler
- 1 su bardağı aşurelik buğday
- 1 kase yoğurt
- 2 yemek kaşığı un
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı salça
- Tuz, karabiber, kırmızıbiber, nane
- 1 kaşık tereyağ
Çorbanın yapılışı
- Aşurelik buğdayı bir gece önceden ıslatalım. 4 bardak suyla pişmeye koyalım.
- Diğer tarafta bir kaseye yoğurt un ve yumurtayı koyup çırpalım. Pişen çorbaya yavaş yavaş ilave edelim kaynayıncaya kadar karıştıralım.
- Kıvamı çok koyu olursa biraz sıcak suyla açalım.
- Kaynadıktan sonra nane salça ve kırmızı biberi tereyağında yakıp çorbamızın üzerine gezdirelim.
- Sıcak yada ılık servis yapalım.
- Afiyet olsun..
5 yorum:
Maşallah Haticecim gidiyorum geliyorum..Maşallah bir nefis tarif daha...çorban nefis görünüyor..sahura bir tabak alsam...diyorum..
Tabiki nursen hanım buyurun. Afiyet olsun..
Hatice hanım yoğurt 1 kaşe yazmışsınz tam açıklarmisiniz kaç gr?
Gram olarak hiç ölçmedim ama büyükçe bir kase hemen hemen 1 kiloya yakın
Ellerinizi sağlık buğdayım pişmek üzre sizden ricam bebekler için pratik çorbalar yazar misiniz
Yorum Gönder