16 Ağustos 2012 Perşembe

Buğdaylı Yoğurt Çorbası


      Yoğurt çorbasını hep pirinçle yaparız. Buğdaylada nefis oluyor. Denemek isteyenler için farklı bir alternatif..

Buğdaylı yoğurt çorbası için gereken malzemeler
  • 1 su bardağı aşurelik buğday
  • 1 kase yoğurt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Tuz, karabiber, kırmızıbiber, nane
  • 1 kaşık tereyağ


Çorbanın yapılışı
  • Aşurelik buğdayı bir gece önceden ıslatalım. 4 bardak suyla pişmeye koyalım.
  • Diğer tarafta bir kaseye yoğurt un ve yumurtayı koyup çırpalım. Pişen çorbaya yavaş yavaş ilave edelim kaynayıncaya kadar karıştıralım.
  • Kıvamı çok koyu olursa biraz sıcak suyla açalım.
  • Kaynadıktan sonra  nane salça ve kırmızı biberi tereyağında yakıp çorbamızın üzerine gezdirelim.
  • Sıcak yada ılık servis yapalım.
  • Afiyet olsun..

5 yorum:

Nurşen Aksoy dedi ki...

Maşallah Haticecim gidiyorum geliyorum..Maşallah bir nefis tarif daha...çorban nefis görünüyor..sahura bir tabak alsam...diyorum..

HaticeMutfakta dedi ki...

Tabiki nursen hanım buyurun. Afiyet olsun..

Adsız dedi ki...

Hatice hanım yoğurt 1 kaşe yazmışsınz tam açıklarmisiniz kaç gr?

HaticeMutfakta dedi ki...

Gram olarak hiç ölçmedim ama büyükçe bir kase hemen hemen 1 kiloya yakın

Tatlı bebek dedi ki...

Ellerinizi sağlık buğdayım pişmek üzre sizden ricam bebekler için pratik çorbalar yazar misiniz