2 Temmuz 2012 Pazartesi

Etli Nohut Yemeği



       Etli nohut yemeği için gerekli malzemeler
  • 1 kase nohut
  • 1 parça kırmızı et
  • 1 adet soğan
  • 1 yemk kaşığı salça
  • Tuz, karabiber, kırmızı tozbiber
  • 1 adet et bulyon
  • 3 kaşık sıvı yağ


Yemeğin yapılışı
  • Nohutları bir gece önceden soğuk suya ıslatalım.Yada haşlayıp sıcak suda akşama kadar bekletelim.
  • Etleri küp küp doğrayıp, sıvı yağ koyduğumuz düdüklü tenceremizde kavuralım.
  • Ardından yemeklik doğradığımız soğanları ilave edelim.
  • Salçasını, tuzunu baharatlarınıda katıp nohutları ilave edelim.
  • Enson bulyonu ve sıcak suyunu ilave edip kayanatıp, düdüklü tenceremizin ağzını kapatalım.
  • Yaklaşık olarak yarım saat kısık ateşte pşirelim.
  • Nohutların pişme süresi değişebiliyor o yüzden ağzını açıp bakalım pişmemişse tekrar ocağa koyup, 10-15 dk daha pişirelim.
  • Yanında pilavla servis edelim.
  • Afiyet olsun..

6 yorum:

anne eli gibi dedi ki...

NEFİS GÖRÜNÜYOR CANIM ELLERİNE SAĞLIK..

mutfagabuyrun dedi ki...

nefis nefisss.ellerine sağlık canım.sevgiler.

birincisin dedi ki...

Ellerine sağlık,süper:)Sevgilerimle:))

ihlamurcum dedi ki...

Yanınada pilavla ,yeme yanında yat.Bu aralar ne tarif verebildim, ne de sizleri ziyaret ettim.Elinize sağlık, galiba artık internet sorunumda halloldu,kısmetse düzenli yazacağım. sevgilerle.

HaticeMutfakta dedi ki...

Hepinizede ayrı ayrı tesekkur ederim. Ihlamurcum her zaman beklerim. Nefis yemek tareiflerini sabirsizlikla bekliyoruz.

*mehtap dedi ki...

Eline sağlık Haticecim.Genelde kışın sık pişiryorum ,yazın aklıma gelmiyor yapmak ama şimdi görünce canım istemedi değil hani...