Malzemeler
- 2 su bardağı iri pilavlık bulgur
- yarım su bardağı pirinç
- 4 5 yemek kaşığı tere yağı
- 5- 5,5 su bardağı sıcak su
- bir çay kaşığı karabiber
- 1 paket tavuk bulyon
- tuz
Yapılışı
- Tenceremize tereyağımızı koyup, bulguru ve pirinçleri koyup iyice kavuralım.
- Tuzunu karabiberini ve bulyonunu ilave edip 5,5 bardak su ilave edelim.
- Kaynadıktan sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.
- Piştikten sonra altını kapatıp. demlenmesi için bir kağıt havlu ile ağzını kapatalım.
- Pilavımız 5 dk dinlendikten sonra servise hazır.
- Yanında Fırın poşetinde patates ve tavuk var. Tarifi gelecek...
5 yorum:
pirinçle bulgur karışık hiç denemedim. bulguru tel şehriyeyle sade yapıyorum ama bunuda deniycem. ellerine sağlık...
Denemelisiniz. Muhtesem bi lezzet...
her daim bulguru pirince tercih ederim..
lezzeti ve her şeyi ile..
ellerine sağlık canım..
tabağı arama emi;)
benim öğle yemeğim oldu kendileri:)
öperim canım..
sevgileer...
:)
Afiyet bal şeker olsun canım:)) Ziyaretin için tşkler.
Bu pilav memleketim konya ili sarayönü ilçesine ait düğün pilavıdır.Ancak içerisine kuş üzümü ve nohutta eklenir.Bol tereyağlı yapılır ancak ışıl ışıl olsun diye azıcık da sıvı yağ konur(ayçiçek yağı).Yağda kavrulmaz önce suda demlenir,az biraz soğuyunca üzerine kızgın hatta biraz yanık tereyağ dökülüp karıştırılır.Lezzeti harikadır.Sunum esnasında bakır lengeriye dökülür,üzerine de konya fırın kebabı bol kuzu eti konur ve ikram edilir.Yerde oturarak bakır sini de yenir.Lokal bir lezzettir,mesela konya merkezde bilinmez.
Yorum Gönder