6 Mart 2012 Salı

Patlıcan Karnıyarık...



Malzemeler
250 gr. kıyma
1 adet soğan
1 adet yeşil biber
1 adet domates
Biraz salça
tuz, karabiber, kimyon
Bir tutam maydonoz
Yeteri kadar patlıcan
kızartmak için sıvı yağ


Yapışışı
Önce Patlıcanları alacalı soyup kızgın yağda kızartıyoruz.
Sonra içi için önce soğanları küp küp doğrayıp kavuruyoruz.
Ardından kıymayı. biberleri ve küp doğranmış domatesleri ekliyoruz.
Tuzunu, baharatını katıp ocağı kapatıyoruz.
Kızarmış patlıcanların içlerine dolduruyoruz.
Biraz salçalı su yapıp üzerine çıkmayacak şekilde tepsiye doküyoruz.
üzerine domates biberle süsleyip Fırına veriyoruz.
Dilerseniz teflon tavada ağzına kapak kapatıp ocakta pişirebilirsiniz.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok: