16 Ocak 2019 Çarşamba

Tavuk Kapama

 Tavuk kapama için gerekli malzemeler

  • 7-8 adet tavuk baget
  • 2 su bardağı baldo pirinç
  • Yarım fincan sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tere yağ
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • İsteğe göre Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • 3 su bardağı tavuk suyu

          
Tavuk kapama nasıl yapılır
Tavuk etleri bol suyla yıkanarak düdüklü tencerede 20 dakika  haşlanır.
Pirinçler  yıkanır en az 20 dakika ılık suda bekletilip süzülür.
 İnce doğranmış soğanlar sıvıyağda kavrulup, tuz, karabiber, salça eklenir.
Pirinçler de ilave edilip sertleşene kadar kavrulur.
Kavrulan pirinçler borcama alınıp üzerine tavuk etleri yerleştirilir.
Haşlanan tavuk suyundan 3 su bardağı pirinçlerin üzerine gezdirilip tereyağ parçaları eklenerek 180 derece önceden ısıtılmış fırında pirinçler suyunu çekene kadar pişirilir.
Fırından çıkan pilav 10 dakika dinlendirilip  servis edilir.
Şimdiden deneyecek olanlara Afiyet olsun..



1 yorum:

Furkan YETEK dedi ki...

Sitenizi yeni fark ettim ve hemen takibe aldım, insana davet sitesine de beklerim, geniş kitleler oluşturmak daima güzeldir...Selam ve Dua ile...