Kayseriye ait çok eski bir lezzetler. Ağızda dağılan kıyır kıyır tahin pekmez tadını ramazan çıkmadan mutlaka deneyin derim. Muhteşem bir tatlı.
Nevzine İçin Gerekli Malzemeler
Şerbeti İçin Gerekli Malzemeler
Nevzine İçin Gerekli Malzemeler
- 1 paket eritilmiş margarin
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 2 yemek kaşığı sirke
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı tahin
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı karbonat
- 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
- Aldığı kadar un (yaklaşık 1 kg)
Şerbeti İçin Gerekli Malzemeler
- 3 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
- 1 çay bardağı pekmez
- İlk önce şeker ve su ocağa konur kaynamaya başlayınca 5-6 dakika sonra kapatılıp pekmezi ilave edilir. Bir kenara alınıp soğuması beklenir
- Diğer tarafta hamur için un ve ceviz hariç bütün malzeme bir kapta karıştırılır
- Un azar azar ilave edilerek kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurulur
- Cevizi ilave edilip karıştırılır
- Yağlanmış tepsiye sıkıca basılarak yerleştirilir
- Üzeri çatalla çizilerek şekil verilir
- Bıçakla dilimlenerek 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir
- Fırından çıkınca 5_6 dakika bekletilir soğuk şerbeti dökülür.
- Şerbeti çekince servis edilir
- Afiyet olsun..
1 yorum:
ellerinize sağlık nefiis görünüyor hatce hanım fakat serbet kısmını anlayamadım pekmez nasıl ilave edilir paylaşırsanız sevinirim saygı ve selamlar..
Yorum Gönder