İftara ne yapsam diye düşünenlere nefis bir alternatifim var. Lezzeti şüphesiz oldukça da kolay bir yemek. Ayrıca misafir sofralarınıza çok yakışacak
Kozalak Mantı İçin Gerekli Malzemeler
Üzeri İçin
Kozalak Mantı Nasıl yapılır
Kozalak Mantı İçin Gerekli Malzemeler
- 3 adet yufka
- 150 gram kıyma
- 1 adet soğan
- 1 adet sivri biber
- 1 adet domates
- 1 tatlı kaşığı salça
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı toz biber
Kızartmak İçin
Üzeri İçin
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 kase sarımsaklı yoğurt
- Maydanoz
Kozalak Mantı Nasıl yapılır
- Yufkaları üst üste serelim önce ikiye sonra dörde sonra sekize olacak şekilde istediğimiz kadar küçük üçgen parçalara keselim.
- Geniş tarafından pipet yardımıyla saralım ve hepsi bitene kadar devam edelim.
- Diğer tarafta ince doğranmış soğanı az sıvıyağda kavuralım. Üzerine kıymayı ilave edelim. Kıyma pişince ince doğranmış sivri biberi ve ardından rendelenmiş domatesi ekleyelim.
- Kıyma kavrulduktan sonra salça ve baharatları ekleyip altını kapatalım.
- Yufkaları kızgın yağda kızartıp servis tabağına alalım. Üzerine sarımsaklı yoğurt ve onun üzerinde kıymayı serelim. En üste kızdırılmış tereyağı ve salça karışımını döküp maydanoz serpelim.
- Yemeğimiz servise hazır afiyet olsun.
8 yorum:
Nefis bir yemek olmuş. Ellerinize sağlık...
Hatice hanım harika görünüyor ellerinize sağlık bende deneyeceğim sevgiler... Hayırlı Ramazanlar dilerim
daha once denemiştim tadı super , ama senin yaptığının görüntüsü de super ellerine sağlık
Teşekkür ederim Nahide hanım.
Teşekkürler Rana hanım. Mutlaka deneyin. Hayırlı ramazanlar.
Teşekkür ederim Tuba hanım
Bunu nasıl servis yapacagix
Bunu nasıl servis yapacagix
Yorum Gönder