25 Aralık 2014 Perşembe

Sütlü Gül Böreği


       Şimdiye kadar yaptığım ve yediğim börekler içinde en beğendiğim börek tarifim diyebilirim..

Sütlü Gül Böreği İçin Gerekli Malzemeler

  • 5 adet yufka
  • Yufkaları ıslatmak için
  • 1 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • İç harcı için
  • 1 kase tulum peyniri (yada evinizde ne varsa)
  • Yarım demet maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Üzeri için
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yumurta sarısı
  • susam-çörekotu




Sütlü Gül Böreği Nasıl Yapılır

  • Yufkaları tezgahın üzerine serelim ve 4 eşit parçaya keselim.
  • her bir parçanın üzerine süt yoğurt ve yağ karışımından sürelim.
  • Geniş olan tarafına peynirli harçtan koyalım ve rulo yapalım.
  • Daha sonra kendi etrafında sarıp gül şekli verelim.
  • Hepsi bittikten sonrayağlı kağıt serili  tepsiye dizelim.
  • Pişireceğimiz zaman üzerine 1 su bardağı süt gezdirip yumurta sarısı sürelim.
  • İsteğe bağlı susam çörekotu serpip 170 derece ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirelim.

Tariflerime yemekustaları.net den ulaşabilirsiniz

4 yorum:

mutfagabuyrun dedi ki...

ellerine sağlık canım.nefis olmuş.sevgiler.

seolara dedi ki...

Paylaşımlarınız harika ilgiyle takip ediyorum. Başarılar.
http://www.remtamutfak.com

Unknown dedi ki...

Ellerinize sağlık. Enfes görünüyorlar. Bana da beklerim http://mutfakhazinem.blogspot.com.tr/

Mutfaknotlari dedi ki...

ELLERİNE SAĞLIK GÖRÜNTÜ ÇOK GÜZEL İŞTH AÇICI
SEVGİLER