Yağlama:
- 1 kg undan Mayalı ekmek hamuru yapılır. Yada daha pratik olsun derseniz fırından hazır ekmek hamuru da alabilirsiniz.
- Yaklaşık 2 saat dinlendirilen hamur 25 cm çapında daireler seklinde ince olarak açılır.
- Açılan hamurlar teflon tavada yada saçda pişirilir.
- Pişen Hamurlar ise üst üste biriktirilir.
içi için gerekli malzeme:
- 250 gr kıyma,
- 2 adet soğan,
- 2 adet biber,
- 2 adet domates,
- 2 kaşık domates salçası ( Salçasını Bol Yapın, özelliği kaybolmasın )
- 2 çay kaşığı Kırımızı Toz Biber,karabiber biraz tuz, etsuyu ( bulyon tavsiye edilir )
- İlk olarak soğanları küçük küp küp doğrayıp kavurun.
- Sonra kıymayı, domates vebiberi kavurun.
- Baharatlarını ilave edin.
- Yarım su bardağı su ile biraz kaynatın.
- Ocağı kapatın.
- Pişen ekmekleri soğuttuysanız eğer yeniden hafifce ısıtın.
- Sonra ekmeklerin üzerine bu harçtan sürerek kat kat bitene kadar devam edin.
- Bıçak vasıtasyıla 4' e bölünen Yağlamayı ister sarımsaklı yoğurtla, ister yoğurtsuz yiyebilirsiniz.
Tariflerime yemekustaları.net ten ulaşabilirsiniz..
5 yorum:
Çok lezzetli görünüyor. Ellerine sağlık. :)
www.mutfakkazanbizkepce.blogspot.com.tr
Nefis ellerine sağlık
bu tarifi defalarca yapmışım, harika bir tad !
elınıze sağlık bız soslu yağama dıyoruz
Paylaşımlarınız harika ilgiyle takip ediyorum. Başarılar.
http://www.remtamutfak.com
Yorum Gönder