Açma İçin Gereken Malzemeler
- 3 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 1 su bardağı su
- 1 paket instant maya
- 2 tatlı kaşığı şeker
- 2 çay kaşığı tuz
- Alabildiği kadar un (9-10 bardak)
- İçi İçin
- 1 paket margarin (yada tereyağ)
- Üzeri için
- yumurta sarısı
- susam
Açma Nasıl Yapılır
- su,süt ve sıvıyağ ılık olacak bir şekilde derin bir kaba konulur.
- Üzerine tuz ve şeker atılıp karıştırılır.
- Yavaş yavaş maya ve un ilave ederek yumuşak bir hamur elde edilir.
- Hamur ele yapışmayacak kıvama gelene kadar yoğurulur.
- Ağzı kapatılarak yarım saat bir saat arası mayalanmaya bırakılır.
- Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler yapılıp, elle bastırılarak resimdeki gibi açılır.
- arasına oda sıcaklığında margarinden elle koparılarak sürülür v rulo yapılır.
- Daha sonra bir ucu sağa bir ucu sola avuç içimizle bastırarak yuvarlayalım.
- İki ucunu birleştiripyağlı kağıt serili tepsiye dizelim.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpelim.
- Vaktiniz varsa fırına koymadan kabarması için biraz bekletelim.
- 170 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
- Afiyet olsun..
Tariflerime yemekustaları.net ten ulaşabilirsiniz...
10 yorum:
Valla şahane duruyor. Bende bir tarif var. Güzel oluyor ama tam isediğim gibi değil.Bir de senin tarifini deneyeyim bakalım. Ellerine sağlık.
Nefis görünüyorlar ellerine saşlık sevgieler...
mayayı una mı ekleyek ? unutmuşsunuz ...))
Evet maya una ekleniyor. Uyarınız için teşekkür ederim.
ayy çok güzel oldu canım ya. teşekkürler.
Maya ve un yavaş yavaş ilave edilir diye belirtilmiş ☺
Paylaşımlarınız harika ilgiyle takip ediyorum. Başarılar.
http://www.remtamutfak.com
Bence seker miktari az ben yarim su bardagi koyuyorum
Harika gorunuyor deneyecegimm sevgiler ;-)
ohhh mis ellerinize sağlık:))
fulyapimlezzetler.blogspot.com
Ben de beklerim:)
Yorum Gönder