Maklube İçin Gerekli Malzemeler
- 1 adet tavuk ğöğsü
- 2 adet patates
- 1 su bardağı bezelye
- 2 su bardağı pirinç
- 4 su bardağı sıcak su
- Tuz
- Karabiber
Maklubenin Yapılışı
- Pirinçleri tuzlu ve ılık suda 15 dk bekletiyoruz.
- Patatesleri soyup küp şeklinde doğrayıp kızartıyoruz.
- Bu arada 2-3 yemek kaşığı sıvı yağda kuşbaşı doğranmış tavukları soteliyoruz.
- Yemeği pişireceğimiz kalıba önce tavukları sonra patatesleri ve bezelyeleri yerleştiriyoruz.
- En üstede bol suda yıkayıp süzdüğümüz pirinçleri koyuyoruz.
- karabiber ve tuz ilave edip suyunu ekliyoruz.
- Ağzını kapatıp kısık ateşte pişiriyoruz .(Ben kalıp kullandığım için fırına verdim)
- Piştikten sonra 10 dk dinlendirip kalıbı büyük bir tepsiye ters ceviriyoruz.
- Etrafına olmazsa olmazı salata ve yoğurtla süslüyoruz.
- Afiyet olsun..
4 yorum:
harika bir sunum canım.nefis görünüyor.ellerine sağlık.sevgiler.
ay bunu bozmaya kıyamaz insan, ellerine sağlık.
teşekkür edeim arkadaşlar..
Sitenize bayıldım tek kelimeyle harika
içinden çıkamıyorum tariflerin hepsimi güzel olur sizin sayenizde sebze yemeği tariflerim çoğaldı
bu tarifi kek kalıbına yerleştirmişsiniz fırında hiç sorun olmadı değilmi kaç derecede pişti
eda prlk
Yorum Gönder