14 Ağustos 2014 Perşembe

Şeftali Soslu Muhallebi

        Büyük kızım damla sakızlı muhallebi diye tutturunca markette damla sakızı bulamadık bizde falım sakızla yapmaya karar verdik. Sakızdan muhallebi olurmu demeyin oluyor :))  İşte tarifi..

Muhallebisi İçin Gereken Malzemeler
  • 1 litre süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 adet falım damla sakız
Şeftali Sosu İçin Gereken Malzemeler
  • 2 adet büyük şeftali
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı nişasta
  • yarim çay bardağı su


Şeftali Soslu Muhallebinin Yapılışı
  • Un, şeker, nişasta bir tencereye alınır ve yavaş yavaş süt ilave edilerek karıştırılır.
  • Ocağın altı yakılıp kaynayıncaya kadar karıştırılır.
  • Kaynadıktan sonra bir paket sakız ve vanilya ilave edilir.
  • Sakız eriyinceye kadar karıştırılır ve kapatılır.
  • Pişen muhallebi kuplara eşit şekilde paylaştırılır.
  • Şeftali sosu için şeftaliler soyulup blendırda  püre haline getirilir.
  • Şeker ilave edilerek ocakta kaynamaya bırakılır.
  • Nişasta suyla ezilip kaynayan şeftaliye ilave edilir.
  • Ve tektrar kaynayıncaya kadar karıştırılarak pişirilir.
  • Soğuyan muhallebilerin üzerine paylaştırılır.
  • Soğuduktan sonra dolapta 3-4 saat dinlendirilip servis edilir.
  • Afiyet olsun..


2 yorum:

mutfagabuyrun dedi ki...

nefis bir yaz tatlısı olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.

mutfagabuyrun dedi ki...

nefis bir yaz tatlısı olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.