Büyük kızım damla sakızlı muhallebi diye tutturunca markette damla sakızı bulamadık bizde falım sakızla yapmaya karar verdik. Sakızdan muhallebi olurmu demeyin oluyor :)) İşte tarifi..
Muhallebisi İçin Gereken Malzemeler
- 1 litre süt
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 adet falım damla sakız
- 2 adet büyük şeftali
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı nişasta
- yarim çay bardağı su
Şeftali Soslu Muhallebinin Yapılışı
- Un, şeker, nişasta bir tencereye alınır ve yavaş yavaş süt ilave edilerek karıştırılır.
- Ocağın altı yakılıp kaynayıncaya kadar karıştırılır.
- Kaynadıktan sonra bir paket sakız ve vanilya ilave edilir.
- Sakız eriyinceye kadar karıştırılır ve kapatılır.
- Pişen muhallebi kuplara eşit şekilde paylaştırılır.
- Şeftali sosu için şeftaliler soyulup blendırda püre haline getirilir.
- Şeker ilave edilerek ocakta kaynamaya bırakılır.
- Nişasta suyla ezilip kaynayan şeftaliye ilave edilir.
- Ve tektrar kaynayıncaya kadar karıştırılarak pişirilir.
- Soğuyan muhallebilerin üzerine paylaştırılır.
- Soğuduktan sonra dolapta 3-4 saat dinlendirilip servis edilir.
- Afiyet olsun..
2 yorum:
nefis bir yaz tatlısı olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.
nefis bir yaz tatlısı olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.
Yorum Gönder