- Yarım kilo kuzu pirzola
- 3 adet domates
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kekik
- 3-4 yemek kaşığı sıvıyağ (Aspir yağı)
Kuzu Pirzolanın Yapılışı
- Pirzolaları tuz, karabiber, kırmızı biber, kekik ve biraz sıvı yağ ile harmanlayıp yarım saat dinlendirelim.
- Yarım çay bardağı sıvı yağ koyduğumuz tavayı iyice ısıtalım ve pirzolaları yüksek ateşte arkalı önlü kızartalım.
- Başka bir tavada domatesleri rendeleyelim.sarımsak salça tuz karabiberle birlikte hafif soteleyelim.
- Bu Domates sosunu fırın kabımıza koyalım.
- Pirzolaların uç kısımlarını aliminyum folyo ile saralım.
- folyolu kısımlar dışarıda kalacak şekilde pirzolaları sosun içine batıralım.
- Servisten 15 dk. önce ısıtılmış fırına verelim.
- Yemeğimiz hazır afiyet olsun..
Ben pirzolaları resimde görüldüğü gibi beğendi ile servis yaptım muhtesem oluyor.
Sizde denemek isterseniz beğendi tarifime buradan bakabilirsiniz..
Afiyet olsun...
6 yorum:
offf nefis nefisss.ellerine sağlık canım.sevgiler.
Emeğimi batırıp,yemek istedim,çok nefis görünüyor..ellerinize sağlık..
Nefis olmus canim. Ellerine saglik...
Sevgiler...
teşekkür ederim canlarım..
Ellerinize sağlık harika tariflerini teşekkür ederim
Lezzeti mukemmel
Yorum Gönder