Çökertme Kebabı İçin Gereken Malzemeler
- 1 kilo kırmızı et (Yada Tavuk gögsü)
- 7-8 adet patates
- 1 kase sarımsaklı yoğurt
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı tozbiber
- 2 kaşık tereyağ
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- Maydanoz
Çökertme Kebabının Yapılışı
- Patatesleri kibrit çöpü şeklinde doğrayıp, tuzlu soğuk suda bekletelim.
- Etleri ince uzun şeritler halinde yaprak yaprak doğrayalım.
- Tencereye 2 kaşık sıvıyağ koyup ağzını kapatalım ve kendi halinde pişmeye bırakalım.
- Ara sıra karıştırmayı unutmayalım.
- Patateslei bol kızgın yağda kızartalım ve içine havlu kağıt serilmiş tencreye alıp, soğumaması için ağzını kapatalım.
- Bütün patatesleri bu şekilde kızartıp tencereye alalım.
- Etler suyunu çektikten sonra bir bakalım hala yumuşamamışsa 1 çay bardağı su ilave edip tekrar pişirmeye devam edelim.
- Piştikten sonra tuzunu biberini atıp kapatalım.
- Servis tabağına önce patatesleri yerleştirip, üzerine sarımsaklı yoğurt dökelim.
- Yoğurdun üzerine de etleri yerleştirelim.
- Pulbiber ve salçayla birlikte kızdırdığımız tereyağını etlerin üzerine gezdirip servis yapalım.
- Afiyet olsun..
4 yorum:
Nefis bir ana yemek , emeklerine saglik...
Cok lezzetli gorunuyor. Ellerine saglik canim:)
neiss görnüyor..emeğine sağlıkk
Bizim evde çok sevilir nefis bir yemek ama patatesleri ince ince doğramak çok sıkıcı:))ellerine sağlık arkadaşım
Yorum Gönder