Bu pastayı mikrodalgada yaptığım ıslak kek tarifimle yaptım. İnanılmaz güzel oldu. Dışı ıslak kek içi süpriz bi pasta:)) Kestiğiniz zaman harika bir görüntüsü var. Aslında ben muhallebisini daha akışkan olsun istiyordum ama böyle de görüntüsü çok hoş oldu. Denemenizi tavsiye ederim..
Muhallebi İçin gereken Malzemeler
- 5 su bardağı süt
- 4 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı şeker (isteğe göre artırıp azattılabilir)
- 1 paket vanilya
- 2 kaşık hindistan cevizi
Muhallebi Dolgulu Kekin Yapılışı
- Keki hazırlamak için buraya bakabilirsiniz.
- Keki pişirdikten sonra sosunu dökmeden kalıptan çıkarıp, ağzını çok ince bir şekilde kapak olarak çıkaralım.
- Tekrar kalıba koyup içini kaşıkla yada bıçakla oyarak çıkaralım. (çıkan kek kırıntılarını muhallebiyle karıştırıp değerlendire bilirsiniz)
- Muhallebi için bütün malzemeleri soğukken karıştırıp, ocağa alalım.
- Kaynayıncaya kadar kısık ateste karıştırarak pişirelim.
- Pİştikten sonra biraz ılımasını bekleyip mikserle tekrar çırpalım ki kabuk bağlamasın.
- Daha sonra kekimizin içine muhallebiyi doldurup kapağını kapatalım.
- Buz dolabında 3-4 saat dinlenmeye bırakalım.
- Dinlenen keki dolaptan çıkarıp servis tabağına ters çevirelim.
- Kek i ıslatmak için ayırdığımız sostan kekin üzerine döküp hindistan ceviziyle süsleyip servis yapalım.
- Afiyet olsun..
8 yorum:
çok güzel görünüyor ellerine sağlık
ben bundan 1 dilim yesem kesin 2. dilimi de isterim...
çok güzel görünüyor...
ellerine sağlık canım...
Çok güzel bir kek tarifi olmuş :) vede harika görünüyor ellerine sağlık :))
İzlemedesin sevgiler.. ayıca çekilişi var beklerimm http://www.seviminaskanasi.com/
Hazir pastalara artik Gerek yok. Ellerine saglik.
Ellerinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.
Saygılarımla.
bu tarifi bende denemek istiyorum,tam bir sürpriz kek...
Haticecim ellerine sağlık,nefis bir pasta olmuş..sevgiler..
benimde favori keklerimden ama,henüz resimleyip yayinlama firsatim olmadi.Ellerinize saglik,yiyenlere afiyetler olsun
Yorum Gönder